Excuses Alliantie voor beschadigen kunstwerk

ALMERE
Het kunstwerk Teatraal van de Almeerse kunstenares Frea Lenger is zwaar beschadigd. Het werk is vorig jaar weggehaald uit het pand van cultureel centrum Corrosia in Almere Haven, omdat woningstichting de Alliantie het gebouw wilde renoveren.

Bij het weghalen zijn de hoofden van plexiglas gevallen. Lenger heeft maanden in onzekerheid gezeten, voordat duidelijk werd waar haar kunstwerk gebleven was. Het bleek in een opslag van de Alliantie te staan.

De kunstenares is erg geschrokken toen ze het werk maandag voor het eerst weer zag. De Alliantie heeft excuses aangeboden. De kunstenares mag het kunstwerk op kosten van de woningcorporatie repareren. Daarna komt het weer in Corrosia te hangen.

reacties (2)

 • Sjaak

   

  Neem aan dat er voor betaald is. Dan is mevrouw lenger niet meer de eigenaar en moet ze niet zo huilen. En als ze het gemaakt moet hebben betaAld ze zelf maar. Dat geld voor de reparatie kan wel beter besteedt worden.

  reageer
 • ron

   

  niet te moeilijk over doen; vanaf nu heeft het kunstwerk een extra dimensie ; het krijgt een leven en historie; en de kunstenaar mag er lekker over mopperen. Bij mij gaat ook wel eens wat kapot wat ik of mijn vrouw niet leuk vind maar komop .....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert