Twee gewonden bij ongeval Houtribdreef

LELYSTAD
Bij een verkeersongeval bij BataviaStad in Lelystad zijn maandagavond twee personen gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde op de rotonde tussen de Houtribdreef en de Houtribweg. De twee slachtoffers zaten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. Ze zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De rotonde is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

reacties (16)

 • Dick

   

  En wat heeft snelheid hier nou weer mee te maken? Ze zegt toch niet dat ze met 80km/u over de rotonde komt? Sowieso, snelheid is nimmer de "oorzaak" van een ongeval. Wel is het de schade/letsel bepalende factor bij een ongeval.

  reageer
 • Dick

   

  Ik ben zelf niet vies van een beetje doortrappen, maar wat jij hier nu neerzet doet mij vermoeden dat jij je rijbewijs absoluut niet waard bent. Ook op een rotonde kun je gewoon goed zien of en andere bestuurders in de buurt zijn waarvoor je zou kunnen moeten afremmen. Maar dat is sowieso het probleem met heel veel weggebruikers, ikke ikke ikke en de rest kan s.... en kijken (waaronder spiegelen) wordt al helemaal snel afgeleerd zodra het roze kaartje in het bezit is.

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Dat hele slopen van auto's bij twijfelachtige noodzaak en zonder dat je weet van wie de auto is kan juridisch helemaal niet. Als EHBO-er moet je al oppassen iemands kleren niet te beschadigen wanneer je een wond zou vrijmaken. Stel je voor dat je auto door iemand gebruikt wordt en ze maken hem even total loss zonder feitelijke noodzaak. En geloof maar niet degenen die ertoe besluiten de schade dragen. Dit is net zoiets als de filefuik of het slopen/verloren laten gaan van een huis terwijl de brandweer buiten staat vanwege de rook en warmte.

  reageer
 • kees d.

   

  Je kan natuurlijk ook je rijstijl aanpassen en je aan de snelheid houden!

  reageer
 • Louise

   

  Weg met die onzinnige rotondes in Lelystad. Het zijn er zo achterlijk veel achter elkaar dat je genoodzaakt bent deze met zo min mogelijk remmen en gas geven te nemen. Ik schiet er ook vaak op. Afremmen en stilstaan kost me mijn verbruik. Liever een groene golf met verkeerslichten, dan hoef je maar 1 keer af te remmen en kachel je met een gelijkmatige snelheid verder.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De oude militair

   

  Dank je maar ik ben hospik geweest. Daarbij uw flauwekul. 20.000 tot 40.000 schade alleen vanwege een vermoeden is gewoon bespottelijk. En soms ook nog van iemand die helemaal niet betrokken is. Dat doet men in geen enkele branche.

  reageer
 • Koos conducteur

   

  Dat is helemaal niet zo. Er worden niet voor niets zoveel airbags gestolen. Dat is om andere auto's te repareren.

  reageer
 • kees d.

   

  Allemaal achterhaalt. Tegenwoordig gaat alleen het dak er nog af als er echt geen ander mogelijkheid meer is. Bij nekklachten na aanrijding gaat het dak voor 90% er niet meer van af. En bij een beklemming moet je toch al knippen.

  reageer
 • George

   

  Je snapt weinig van de hulpverlening. verdiep je eerst maar eens hoe te handelen bij het vermoeden van een gebroken nekwervel. liever bij voorzorg het dak eraf dan levenslang een kasplantje.

  reageer
 • piet

   

  luister zal u uitleggen zodra de airbag is uitgeklapt wordt de auto al totallos verklaard. vroeger met de moderne oude auto's kreeg je een aanrijding en werdt je auto naar een schade bedrijf gebracht en rechtgetrokken en daarna de weg weer op. nu gaat de moderne nieuwe auto rechtstreeks naar de sloop.

  reageer
 • De oude soldaat

   

  Het is wel bizar hoe makkelijk men tegenwoordig je autootje met een geringe schade total loss maken door het dak weg te knippen. Allemaal voor een waanidee dat ze er niet uit zouden kunnen zonder bewegen en buigen. Net als bij dat arme passanten mevrouwtje dat een lopende gewonde even in haar auto liet rusten en waar even later de ambulancebroeders rustig de auto van deze hulpvervelenden mevrouw laat openknippen. En de schade vergoeden ho maar. Een goede reden om geen toestemming te geven en hem er zelf uit te trekken of vooral om nooit een gewond iemand in je auto te laten. Het gras is ook heerlijk zacht.

  reageer
 • Jeroen

   

  Een verkeersdeelnemer heeft de ander over het hoofd gezien bij het oprijden van de rotonde. Heb ik vanavond gehoord van een betrokken partij.

  reageer
 • en ja hoor de experts weten het al weer. zeker voor gestudeerd?

  reageer
 • Pzaal

   

  te hard gereden overmoedig geweest.

  reageer
 • Andree

   

  Zonder dat er andere voertuigen bij betrokken waren?

  reageer
 • Dick

   

  1. sterkte vor de gewonnen. 2. simpel gevalletje geen voorrang verlenen. Zo moeilijk is het niet. Maar morgen staan we weer te laseren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert