Vrijwilligers rijden rolstoelbus NOP

NOORDOOSTPOLDER
Een aantal organisaties in Noordoostpolder is een vrijwillige vervoersservice gestart voor inwoners die niet zelfstandig kunnen reizen. De dienst is bedoeld voor rolstoelgebruikers, mensen met hersenletsel of inwoners met een verstandelijke beperking.

Volgens de initiatiefnemers is de service hard nodig, omdat deze doelgroepen door de bezuinigingen minder gemakkelijk naar het zwembad of de kinderboerderij kunnen dan voorheen.

Dankzij verschillende donaties kon een rolstoelbus worden aangeschaft. Deze zal worden bestuurd door vrijwilligers. De bus zal de eerste jaren gratis door een plaatselijke dealer worden onderhouden.

reacties (10)

 • helemaal gelijk !!!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Een keuze die we maken in het stemhokje. Iedereen dacht alleen aan de hypotheekrenteaftrek en stemde VVD, zie hier het resultaat...

  reageer
 • oorspronkelijk betaald werk, baantjes inpikkers !!!

  reageer
 • Als jij na 45 jaar onafgebroken werken op straat gezet wordt praat je misschien wel anders.

  reageer
 • beernd

   

  zijn ze tenminste wel van de straat en kunnen wat terug doen voor hun uitkering

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos '56

   

  Drie jaar terug heb ik als vrijwilliger op een rolstoelbus gereden. Voordat ik daadwerkelijk mensen in een rolstoel mocht vervoeren moest ik wel een certificaat behalen voor het vervoer van deze doelgroep.

  reageer
 • Straks mogen de taxichauffeurs waar geen werk meer voor is, met behoud van hun bijstandsuitkering dit werk als "vrijwilliger" gaan doen.

  reageer
 • beernd

   

  mooi dat dit gebeurt. wat wil je dan, wachten opdat de regering wat regeld? dan zijn deze mensen al overleden. top van die vrijwilligers en zo zie je maar " ondernemer " dat de taxibranche ook een melkkoe is van de regering met hun regeltjes. als jij je rijbewijs en rij-ervaring hebt kun je met gezond verstand en inzicht deze mensen gewoon vervoeren.

  reageer
 • Ondernemer

   

  Hoe kan het zo zijn dat een taxibedrijf aan alle eisen moet voldoen en deze vrijwilligers niet? Ze rijden toch dezelfde doelgroep? Ze zouden langs dezelfde meetlat gelegd moeten worden. Dit is te krankzinnig voor woorden!!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een super initiatief van deze vrijwilligers. Aan de andere kant , ziehier het absurde gevolg van die fijne VVD privatisering. Een goed dekkend en voor een ieder betaalbaar OV netwerk was voorheen ( samen met goede ouderen / medische zorg enz ) een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Helaas hebben we nu , door die geweldige privatisering, van de eerdere maatschappelijke verantwoordelijkheden ordinaire bedrijfsmiddelen gemaakt. Valt er aan het individu niets te verdienen? Dan zoek je het het maar uit. Zouden er nog politici zijn die een echt geweten of iets dergelijks hebben? Bedenk goed op welke partijen u straks in maart vooral NIET op moet stemmen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert