Provincie tekent overeenkomst Flevokust

LELYSTAD
Gedeputeerde Jan Nico Appelman en de directeur van de Theo Pouw Groep hebben dinsdag een overeenkomst ondertekend voor de exploitatie van bedrijventerrein Flevokust in Lelystad

Dochterbedrijf CTU van de Theo Pouw Groep gaat de nieuwe containerterminal van de buitendijkse haven van Flevokust exploiteren. Volgens de provincie is de ondertekening een belangrijke stap in de realisatie van Flevokust. Op 17 december besluiten Provinciale Staten over de invulling van de nieuwe haven.

Vorig jaar tekenden de provincie en de Theo Pouw Groep ook al een intentieovereenkomst, maar dat plan is aangepast. In de tussentijd is het plan gesplitst: de provincie neemt de buitendijkse haven voor haar rekening en de gemeente het binnendijkse industrieterrein.

reacties (14)

 • dave

   

  pauw is vooral een transport bedrijf...ook in zeecontainers. en asfalt hebben we in de buurt...oostervaart. werkschuwe gasten hiero pfffff

  reageer
 • raadsvolger

   

  Ik heb het goed gelezen. Exploitatie Bedrijventerrein Flevokust Theo Pouw Groep. Dochteronderneming van de Pouw Groep, CTU, containerterminal buitendijkse haven.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dan draai je de boel om, Tom! Als de mensen niet stemmen, en ze hebben het gevoel dat de volksvertegenwoordigers zich het lot van de burger niet aantrekken, dan is dat hun eigen schuld. Als je stemt heb je invloed op wie er gekozen wordt, wie niet stemt moet ook niet mauwen vind ik.

  reageer
 • arie

   

  Tegenwoordig zit er geen teer meer in asfalt ouwetje, al sinds 1990 mag dat niet eens meer zelfs vanwege de hoeveelheid PAK en worden alleen nog maar bitumen gebruikt. Teer komt uit het verhitten van steenkool met een heel schadelijk product wat daaruit komt terwijl bitumen ontstaan door het destilleren van ruwe olie.

  reageer
 • KC

   

  Beter lezen. Pouw gaat de buitendijkse haven exploiteren en NOG niet het industrieterrein. Met dit bedrijf ben ik echt niet blij. Zie mijn eerdere reactie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Wel een echte oude ingenieur, want teerhoudende materialen mogen al jaren niet meer worden gebruikt. Ook mogen zij niet illegaal worden afgevoerd naar bijv Estland. Teer bevant namelijk PCB, andere kankerverwekkende stoffen, e.d. De opmerking over het klinkerstraatje slaat dus nergens op. Teer dient te worden verbrand. Heb je wel eens teerhoudend asfalt geroken? Dit wil je echt niet.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Het is toch de bedoeling dat de gemeente Lelystad het bedrijventerrein voor zijn rekening neemt en de provincie de aanleg van de buitendijkse haven.Hoe kan de Theo Pouw groep een overeenkomst tot exploitatie van bedrijven terrein Flevokust ondertekenen. Is de gemeenteraad van Lelystad wederom buitenspel gezet door de betrokken wethouder van de gemeente Lelystad en door de verantwoordelijk Gedeputeerde de heer Appelman ?

  reageer
 • Links

   

  Of rechts om Lelystad krijgt dit gedrocht gewoon door zijn strot geduwd. Nee, betekend gewoon, verder lobbyen op provinciaal niveau et voila!

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Asfalt heeft per definitie teer en is uitstekend herbruikbaar. Teer is ook een natuurproduct. Alleen past dat niet in uw klinkerstraatje.

  reageer
 • Andree

   

  Kleine minderheden denken bij democratie nogal eens dat hun belang vooral ook voor moet gaan. Dat is juist niet zo. De polder is wel groter dan die omgeving daar ter plaatse.

  reageer
 • Sander

   

  Ik ben het helemaal eens met deze beslissing maar nog stem ik niet.

  reageer
 • Tom

   

  Dit maakt het heel duidelijk hoe op (politieke) bestuurslagen gedacht wordt over democratie: zeur niet zo burger, wij weten wat goed voor jullie is. En dan nog verbaasd zijn dat een groot deel van de bevolking niets meer ziet in dit stelsel en dus bv. niet gaat stemmen.

  reageer
 • KC

   

  Heeft men van Bentum buiten de deur weten gaat de provincie in zee met ander vuilverwerker. Ga maar kijken in Utrecht waar ook problemen zijn stank door teerhoudend asfalt, e.d.

  reageer
 • ABS

   

  Dus eerst tekenen en dan pas besluiten over de invulling???? Iets zegt mij dat daar iets niet klopt aan de volgorde, maar dat zal aan mij liggen. Klein vraagje daarnaast: is Lelystad al helemaal geen partij meer in deze?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert