Fastned wil vijf snellaadstations langs A6

FLEVOLAND
Bij vijf benzinestations langs de A6 komen waarschijnlijk eind volgend jaar snellaadstations voor elektrische auto's. Het bedrijf Fastned wil die oplaadpunten bouwen, maar wacht nog op vergunningen van de gemeenten Lelystad en Noordoostpolder.

Wie in een elektrische auto rijdt kan zijn accu daar dan opladen. Dat duurt op dit moment ongeveer twintig minuten, maar FastNed denkt dat dat in de toekomst sneller kan.

Momenteel heeft het bedrijf al 18 snellaadstations langs de snelweg in andere provincies.

Het gaat om de volgende 5 locaties in Flevoland:

1.Lepelaar A6 Lelystad
2.Aalscholver A6 Lelystad
3.Han Stijkel A6 Tollebeek
4.Kuinderbos A6 Bant
5. Lemstershop A6 Rutten


reacties (10)

 • Dirk Zaan

   

  Men verwacht meest zakelijke klanten. Die tanken overal, wat het ook kost. En vooral niet thuis want dan kunnen ze niet declareren.

  reageer
 • Andree

   

  De Euro 12 zal wel het max zijn op een grote accu. De meesten zijn niet leeg en men zal toch alleen het afgenomen kWh's mogen berekenen.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Mafketel met je grote mond. Ten eerste is de accu niet leeg dus men gaat van 20-30 naar 80. Met een half of heel uur ergens waar je toch al ben kom je ook weer verder. Men hoeft elders niet per se 80% snel te laden als je ergens ben kun je in een half uur ook gewoon bijladen. De essentie is vlot parkeren en meteen het snoer in steken op zoveel mogelijk plaatsen. Er moeten dus veel meer gewone laadplaatsen zijn en deze zijn veel goedkoper om te plaatsen. Het belangrijkste is dat werknemers niet op de bezoekersplaats blijven staan. NB Langs de weg kun je ook lunchen en wat werk doen. Wel zo handig dat combineren.

  reageer
 • Leendert

   

  Ik rijd 40 Km op een volle accu met de Mitsubishi PHEV. Met 80 % dus waarschijnlijk maar 32 KM. Dan kost me iedere KM 37,5 cent. Met benzine 14 cent per KM. Maar niet opladen daar dan dus. Alleen interessant voor diegenen die helemaal afhankelijk zijn van de accu.

  reageer
 • hk

   

  Dat gaat niet verder dan 80% met een snellader omdat voller gooien de accu zou beschadigen. Aan een langzame lader kan je wel tot 100% laden, en thuis betaal je daar dan misschien 5 euro voor ja maar thuis zit er geen winst overheen waar nog meer van die grote laaadstations uit gefinancierd moeten worden. Het gaat Fastned niet om milieu of principes maar om de centen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hk

   

  Welnee hoeven geen snelladers te zijn joh, mensen willen best 8 uur wachten om de accu vol te gooien hahahahaaaaaaaa nee dus natuurlijk moeten dat wel snelladers zijn

  reageer
 • Bart

   

  12 euro voor nog niet eens 100%? tjongejongejonge, ik betaal nog niet eens 4 euro om 200 km op mn brommer te rijden. gaat wat langzamer maar 20 minuten stilstaan is ook niet echt snel...

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Is dit niet wat duur? Er wordt altijd gezegd dat men de accu vol heeft voor een paar Euro. Waarom maken bezinestations niet zelf een paar laadpalen bij het station? Het is erg simpel en het hoeven niet allemaal snelladers te zijn. Ook mag je op bedrijventerreinen wel wat meer vakken met palen verwachten voor algemeen gebruik. En maak er in dorpen gelijk een fietsaansluiting bij.

  reageer
 • flevolander

   

  die laadstations worden in almere gemaakt, dus goed voor de flevoland economie.

  reageer
 • B.

   

  Ik heb op zich niets tegen snellaadstations. Die van Fastned zijn alleen belachelijk grote gedrochten die een hoop ruimte in beslag nemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert