OPA Plus overweegt deelname Statenverkiezingen

FLEVOLAND
De partij OPA Plus in Flevoland overweegt mee te doen aan de Statenverkiezingen als de andere ouderenpartij, 50Plus, Wout Jansen als lijsttrekker handhaaft. Dat zegt Ank van Rijnsoever, zij is fractievoorzitter van OPA Plus in Lelystad.

Wout Jansen werd deze week als lijsttrekker naar voren geschoven, maar de leden van 50Plus moeten daar op 13 december nog over stemmen. Als de leden met de voordracht akkoord gaan, dan kan dat voor OPA Plus aanleiding zijn zelf ook aan de verkiezingen mee te doen.

De partij heeft er weinig vertrouwen in dat de belangen van ouderen onder Jansen goed behartigd zullen worden. Volgens Ank van Rijnsoever laat de partij het overigens niet alleen van Jansen afhangen, maar het kan wel een zwaarwegend argument zijn. Betrokkenen van OPA Plus en 50Plus in Flevoland liggen al langere tijd met elkaar overhoop.

reacties (22)

 • Ingewijde

   

  50PLUS Flevoland is niet het enige hoofdpijn dossier. In Zuid Holland hebben twee hoofdbestuursleden zich zonder selectie commissie op plaats één en twee gezet. Gevolg, leden boos en weggelopen. Tja hoofdbestuur is zonder vergoeding en Statenlid is met vergoeding. Gouden regel is dat bestuur en volksvertegenwoordiging niet in één persoon verenigd kan zijn.

  reageer
 • ingewijde

   

  Goed gesproken OPA in de dop. U zegt het goed. Laten we hopen dat 50PLUS met een onbevlekte lijst komt. Is wel zo makkelijk. Maar om dat te doen moet de huidige lijst eerst van tafel. Dan moeten de mensen die afgemeld zijn gevraagd worden om zich opnieuw kandidaat te stellen. Reglementair kan dat binnen 50PLUS maar is zuur voor de verantwoordelijke personen voor de huidige lijst. Het vereist ook een dapper bestuur met rechte rug. Maar ach, de leden hebben het laatste woord.

  reageer
 • Opa in de dop

   

  Moddergooien haalt de focus weg waar het om gaat. Een vertegenwoordiger zijn voor de ouderen. Als we daar nu mee beginnen. Eventueel bevlekte politici zullen alleen stemmen krijgen omdat ze toevallig lijsttrekker zijn of de eerste vrouw op de lijst. De historie bewijst dit. Of je nu opa of oma bent, waarschijnlijk ben je dan wel boven de 50. Ik ben benieuwd wie de constructieve handschoen oppakt, OPA, OMA of 50Plus als er een onbevlekte lijst komt. Ik zeg: Schouders eronder en vertegenwoordigen, niet voor eigen eer en glorie maar voor de ouderen.

  reageer
 • salamopsnuffel

   

  Is 50PLUS nu gered? Wout heeft vast nog wel een sollicitatieformulier in de la. Kan hij op de stoel van Jorritsma. Is de rust terug in 50Plus Flevoland maar ja, in Almere niet. Maar daar houden ze wel van een feestje.

  reageer
 • ingewijde

   

  Vanavond op 1V Henk Krol. U weet wel, van circus Nagel. Gaat over zelfmoord. Zelfmoord van 50PlUS? Nou we zullen het zien. Wist u dat in Flevoland hoge cijfers over zelfmoord zijn? Echt waar. Ook hoge werkloosheid. Verband? In bejaarden tehuizen ook al. De ingewijde zal dit eens grondig uitzoeken. Kijk allemaal naar 1V vanavond.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ingewijde

   

  De Flevo OPA's hebben laten weten om as maandag niet op rtv Flevoland te komen. Zij kiezen voor Radiostilte. Verstandige mensen die OPA's. Stilte voor de storm? Ik zet er een fles wijwater op.

  reageer
 • ingewijde

   

  De democraat BOSHUIJZEN wil enkele leden van 50PLUS monddood maken op 13 december. Hij dreigt met royament. Dan kunnen ze niet spreken. Dat is eerder voorgekomen bij 50PLUS landelijk. Zo kan je de gang van zaken beinvloeden en zo werken bestuurderspartijen. Maar ja. Boshuizen en Jansen zijn natuurlijk van de oude regenten stempel . Past wel bij hun. Misschien iets voor RTV Flevoland om de ledenvergadering bij te wonen. Uiteindelijk zijn de media een democratisch instrument.

  reageer
 • ingewijde

   

  Ik vernam dat alle aktieve leden van 50PLUS Almere zich teruggetrokken hebben van de kieslijst. Lekker dan. Zo wordt de kieslijst lekker overzichtelijk. Het valt op dat er veel mensen van OPA Almere vertrokken zijn. Wordt er voorgesorteerd??

  reageer
 • oudere jongere

   

  plucheplakkende baantjesjagers

  reageer
 • ingewijde

   

  Nou de rapen zijn gaar. Boshuijzen vraagt landelijk 50PLUS om een aantal mensen te royeren die (volgens hem) doen wat hij deed. Dit om de rust te bewaren op 13 december. Kennelijk heeft hij een moeilijk verhaal. Dat doet landelijk natuurlijk niet. Die willen immers de rust bewaren. Dat wil ingewijde ook. Dat schept een band

  reageer
 • Henk

   

  Hoezo gaat er voor? Ik hoor dat hij het voorzitterschap van de ondernemers Stadshart ook al heeft opgegeven. Wat wil meneertje Jansen nou? Het lijkt wel een klein kind dat overal gehoor wil krijgen.

  reageer
 • wodan

   

  Wat mij opvalt is dat er zijn mensen anoniem onzin uitkramen, de klok hebben horen luiden en niet weten waar de klepel hangt.

  reageer
 • ingewijde

   

  Opa+ ligt niet al langer overhoop mer 50plus. In tegendeel. OPA+ is zeer loyaal maar 50PLUS mist het contact met de basis. 50plus denkt dat leden klapvee zijn.

  reageer
 • sjonny

   

  Dit is toch humor. Opa plus / oma plus / 50 plus/ Ouderenpartij /... Lijkt wel op aanplant van een nieuw bos. Laat opa en oma naar 5 december snel naar Spanje gaan. O ja en neem Jan Nagel en Henk Krol mee als zwarte pieten.

  reageer
 • salamopsnuffel

   

  Nouuu , misschien een goed idee om een bestuurderspartij in te wisselen voor een actie partij. Dag oude politiek, goeden morgen nieuwe politiek. Het kan ook een Boshuijsje zijn. Chanteer het landelijk bestuur van 50plus en je komt op plaats 3 We zullen het zien.

  reageer
 • leonardo

   

  Gaat er voor Wout. Je kan het!! Succes

  reageer
 • KC

   

  Als dit zo door gaat krijgen de beide partijen geen zetels.

  reageer
 • OPA piet

   

  Wat een verdriet. je gelooft het toch niet . is dit nieuwe Politiek? en nu al ziek! OPA piet kan zijn verstand niet geloven want dit gedoe gaat zijn begrip ver te boven.. dit gerijm is kinderachtig maar OPA piet is nog lang geen tachtig dit slaat nergens op dus, maar het is wel lachen met 50 en OPAplus Nu weer serieus dus neem de oudere kiezers niet bij de neus. ik stop dus kortom: hou er mee op!! TATA

  reageer
 • flevo

   

  en dan laat opa, oma thuis zeker

  reageer
 • OmaPlus

   

  Ga toch heen! Wat een achterlijke retoriek heeft Ank. Als raadslid van de Inwonerspartij schitterde ze! (Not) om vervolgens na een intern conflict (laag op de verkiezingslijst van 19 maart 2014) hij eigen partij op te richten met Dick Rensma, Frank van der Brink en Sibelle ....! Schaamteloos dat dit soort type mens zich volksvertegenwoordiger noemt. Om Deze soap compleet te maken, Ank heeft al moeite met haar raadswerkzaamheden.

  reageer
 • Gijs

   

  Verstand komt met de jaren zeggen ze vaak. Maar als je de ouderen partijen hoort knokken dan geloof je daar niks van. Wat een ouderen zootje, zet maar bij grofvuil. Waar je ook op stemt wordt allemaal niks.

  reageer
 • Ank van Rijnsoever

   

  Absoluut foute berichtgeving! Ik heb in een telefoongesprek minstens vijfmaal zeer duidelijk aangegeven, dat deze kwestie moet gaan over OPA Flevoland en niet over OPA Plus. Dat ik daar dan ook niet over ga. En dat er voor zover ik weet op geen enkele wijze gedacht wordt aan wat beweerd wordt door de omroep. Dat dat ook niet opportuun is, hooguit en heel misschien dat dat een thema zou kunnen zijn na de vergadering van 50plus op 13 december. Het zou de omroep sieren, als men excuses aanbiedt voor deze misleidende berichtgeving.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert