Bewoners vakantiepark geven geen commentaar

ZEEWOLDE
De leden van de vereniging van eigenaren van buitenplaats Horsterwold in Zeewolde geven geen commentaar op het rapport van de gemeente, waaruit blijkt dat nagenoeg alle vakantiehuizen permanent worden bewoond.

Volgens de gemeente Zeewolde is dat bij 85 procent van de villa's op het terrein het geval. De 143 luxe woningen op het park mogen niet als hoofdverblijf dienen. Betrapte bewoners moeten een flinke dwangsom betalen als permanente bewoning voortduurt. En die kan oplopen tot tienduizenden euro's.

Bij een rondgang op het terrein bleken de aanwezige bewoners niet spraakzaam. Zij verwezen naar de beheerder van het vakantiepark en de voorzitter van de Vereniging van Eigenaren. Maar de beheerder en de voorzitter weigeren elk commentaar.

reacties (19)

 • jasper

   

  85% wordt bewoond door Poolse arbeidsmigranten zal gorter bedoelen die dus helemaal hier niet mogen wonen.Maar beter hier dan in het dorp zal hij wel denken.Deze mensen slapen met 8 tot 12 man en vrouwen op de vloer.Sommigen wonen er al meer dan tweejaar en daar wordt nietts aan gedaan.

  reageer
 • Anna

   

  Als eigenaar van een recreatiewoning op het Horsterwoldpark, wordt er door de Gemeente Zeewolde getwijfeld aan mijn hoofdbewoning elders in het land. Dus zet de Gemeente Zeewolde een controleur van MB all in op de zaak. Deze speurneus gaat zeer grondig te werk. Privacy regels kennen ze niet. Onze buren worden, bij onze afwezigheid, ondervraagd of wij wel regelmatig te zien zijn in en rond ons huis. Ook wij worden meerdere keren verrast met een propje papier in het voordeurslot of takjes tussen de deur. In mijn ogen is deze speurneus zijn roeping misgelopen als detective bij een zware criminele zaak. De Gemeente echter doet er nog een schepje bovenop en wenst bonnetjes en pinbetalingen om te weten waar we onze inkopen doen. Te vaak en te veel in Zeewolde is illegaal vertoeven in de buurt van de recreatiewoning. Dus jammer middenstand van Zeewolde hier geen aankopen. Ontmoedigingsbeleid zal de grondslag zijn. Zo krijg je de recreant weg uit Zeewolde anno 2014!

  reageer
 • Bert

   

  Aanpakken die handel met die "illegale" bewoning, als ze denken zo lekker goedkoop te kunnen wonen moeten ze gewoon aangepakt worden en dat kan alleen maar in hun portemonnee!! En dat ze "zwijgzaam" zijn snap ik, ze voelen de bui al hangen

  reageer
 • Hendrik...

   

  Deze bewoners van vakantie huizen zullen hun eigen huis wel verhuurd hebben aan anderen. Dus een postadres, goedkoop wonen en extra inkomsten. De belastingdienst is denk ik de aangewezen instantie om hier onderzoek naar te doen. Als het niet meer lonend is om te doen, ben je de permanente bewoners zo kwijt.

  reageer
 • Pluk de dag

   

  Ben benieuwd naar wat het de gemeente (lees ons als burger) gekost heeft, 10 jaar onderzoek. Ook ben ik benieuwd naar t rendement van dat onderzoek, wat levert het nu op en in de toekomst? Is dat park nog te redden? Leegstand levert niets op! Geen nieuwbouw daar levert niets op ! T aanzien van Zeewolde wordt er ook niet beter op. Het Polenhotel om de hoek, wordt van betere voorzieningen voorzien dan de vakantiegangers op t park (want opeens is daar straatverlichting (t aan t hotel) en opeens zijn daar meer passeer uitsparingen langs de weg....Ondertussen trekt de gemeente Zeewolde heus wel de juiste belastingcenten daar weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pluk de dag

   

  Wat zou dat nu gekost hebben, zo,n 10jarig onderzoek? en wat levert het op? nu en in de toekomst? levert t park nog wel iets op? of is het een lastig geworden?

  reageer
 • Gebeurd ook in Zeewolde

   

  Het is een soap, het wel of niet permanent bewonen van deze recreatiehuizen. Deze huizen zijn op recreatiegrond (lage prijs) gebouwd en hebben dus een recreatie bestemming! Dat wist en weet iedereen. De gemeente moet eindelijk eens een keertje op gaan treden tegen deze illegale bewoning. Niet praten maar doen! Het heeft de legale inwoners van Zeewolde al genoeg geld gekost!

  reageer
 • Gerten

   

  Is de grond op dat park echt zo goedkoop verkocht? En al is dat zo, wat is er in godsnaam op tegen dat er permanent wordt gewoond? Die huizen zijn daar uitermate geschikt voor. Ik vind dit soort regeltjes pure betutteling. De bewoners zijn 100% eigenaar. Waarom zijn ze niet zelf baas over hun eigendom. Als ik een auto koop met een forse aanbiedingskorting, dan kan de dealer me toch ook niet opleggen dat ik die auto maar 5 dagen in de week mag gebruiken?

 • keeze

   

  En wat ik dan niet snap dat het vakantiepark oranjestad volgedrukt word met asielzoekers voor permanente bewoning,en hier mag het wel

  reageer
 • Jay

   

  Als je bedenkt wat er in ons land allemaal gedoogd wordt aan dingen die echt niet door de beugel kunnen, zou ik niet malen om de mensen op zo'n park. Doen geen vlieg kwaad en betalen waarschijnlijk ook nog gewoon netjes hun belasting.

  reageer
 • jan bakker

   

  Zo zo, en wie/wat is dat bestuur dan wel niet dat ze aan personen een spreekverbod kunnen opleggen?? Het z.g. permanent bewonen is natuurlijk zeer moeilijk te bewijzen, zeker als je niet zo dom bent om je hier ook administratief te vestigen. En de gemeente Zeewolde maar lekker toeristenbelasting vangen....

  reageer
 • recreant

   

  10 jaar x € 70.000= € 700.000 weggegooid geld Speeltoestellen in het dorp worden niet meer onderhouden wegens....geldgebrek, een kerstboom op het dorpsplein kan evenmin. In heel Europa (EU) mag elk huis bewoond worden, met uitzondering van Nederland. Uniforme regelgeving graag en laat die gemeenteambtenaren zinvollere zaken doen !!!

  reageer
 • ook ik woon in zeewolde

   

  spreekverbod....... Ze voelen nattigheid. inval doen dan maar?? en belastingdienst er gelijk bij om te incasseren....

  reageer
 • zeewoldernaar

   

  @Henk als je huis verbouwd wordt heb je toch niks te vrezen? Ondanks dat het een leuke en mooie plek is, is permanente bewoning niet toegestaan. Is de wet helaas. gaat er in mijn ogen om dat er mensen zijn die plat gezegd schijt hebben aan de wet- en regelgeving en voor een prikkie wonen zonder de af te dragen (grootendeels) aan alle belastingen die een normale burger ook moet afdragen. Aanpakken die handel en een dikke boete + minimaal 5 jaar terugwerkende kracht betalen aan belastingen. een ander postadres hebben om zo uit het zicht te blijven dat je er permanent woont kan iedereen. opsporingsambtenaar kijk eens naar zaken waar jullie aan de hand van bewijzen kunnen aantonen dat er permanent gewoond word of ga gewoon posten..... patronen zijn snel herkenbaar en zichtbaar.

  reageer
 • Frenky

   

  Cijfers kloppen echt niet!! Mijn bungalow wordt echt niet bewoond. Is puur voor vakantie periodes...

  reageer
 • Paul

   

  Tja dat zeggen veel mensen daar, ingeschreven bij iemand anders maar er ondertussen het hele jaar wonen.

 • Henk

   

  Maar het blijft raar dat permanent wonen op een vakantiepark in de ene gemeente wel mag, en in de andere niet. Heeft de gemeente niets beters te doen?

  reageer
 • Deetje

   

  Wordt straks vast ineens gedoogd let maar op ging in ketelhaven ook zo. Goedkoop gekocht en wordt nu permanent bewoond

  reageer
 • .\/\/.

   

  Spreekverbod=Zaken die het daglicht niet verdragen

  reageer
 • HB

   

  Er is geen spreekverbod, het bestuur kan dat helemaal niet opleggen. Wat opvalt is het eenzijdige persbericht van de gemeente Zeewolde, op deze manier wordt de burger niet volledig op de hoogte gehouden hetgeen ook blijkt uit enkele onjuiste stellingen en of opmerkingen.

 • DS

   

  Gaat de gemeente nou ook eindelijk dwangsommen opleggen? We weten met z'n allen toch al jaren dat er permanent wordt gewoond. Ik hoop echt dat deze scheefwoners slapeloze nachten hebben. En dat allemaal om maar vooral in een groot huis te kunnen wonen...sneu hoor!

  reageer
 • Henk

   

  Ons huis wordt verbouwd in het centrum van Zeewolde en wij verblijven tijdelijk in zo'n villa. had ik maar eerder geweten dat het zo'n mooi park is dan had ik nooit een huis gekocht in het centrum, slapeloze nachten zal niemand hier krijgen dat weet ik zeker...

 • Knor

   

  Ik woon zelf 19 jaar in Zeewolde en toen was al bekend dat in vakantieparken geen permanente bewoning was toegestaan en deze regeling is in de loop der jaren niet gewijzigd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert