Swifterbant wil aansluiting op Qliner

SWIFTERBANT
Swifterbant wil dat de Qliner tussen Lelystad en Emmeloord voortaan ook Swifterbant aandoet. Dorpsbelang Swifterbant heeft daarvoor een pleidooi gehouden bij de provincie.

Volgens dorpsvoorzitter Ap de Boer zijn de huidige busverbindingen van en naar Swifterbant onvoldoende. Een meerderheid van Provinciale Staten staat achter het plan van Dorpsbelang, maar gedeputeerde wil nog niets toezeggen.

Lodders gaat eerst onderzoeken hoeveel de aanpassing kost, en hoeveel inwoners er gebruik van zouden maken.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  Dat is net zoiets als een Intercitytrein die bij alle stations stopt.

  reageer
 • Jon

   

  Ik zie dat u niet uit swifterbant komt nog verstand hebt van O.V? Volgende keer maar eerst de OV plannen lezen van de PS voordat u wat roept zou ik zeggen...

  reageer
 • gebruiker van deze lijn

   

  De Q staat (stond) voor Quick en Quality. de reis duurt vijf minuten langer. gaat geld kosten. veel mensen hebben er niet aan. ze hebben al lijnen naar lelystad en emmeloord. de qliner bestaat allang niet meer. sinds deze van connexxion is en niet meer van arriva. al twee jaar weer dus. sinds de 345 vanuit emmeloord naar lelystad vanaf lelystad doorrijdt als de 148 naar harderwijk is het allang geen quick en quality meer. ook de naam interliner is allang niet meer van toepassing. deze lijn moet in principe net zo worden als lijn 150 tussen almere en urtrecht. hoogwaardige lijn. rijdt meerdere malen per uur. die twee keer per uur in de spits is niet genoeg. de bus is meestal net te klein. in de spits dan. het is een hoogwaardige busverbinding tussen emmeloord en lelystad. (voorheen groningen en lelystad). laat deze lijn anders meteen vanaf urk via emmeloord, swifterband naar lelystad gaan. lijn 149 van urk naar nagele zit altijd stampvol. zekers in de ochtend en middagspits.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Lekker 15 minuten omrijden met de hele groep passagiers voor anderhalve man en een paardenkop. Hoogstens een stop ergens bij de A6 zou te pruimen zijn maar dat is in feite bij Oostervaart.

  reageer
 • frits

   

  Swifterbant heeft toch al bussen naar Lelystad en Emmeloord? Die worden echt niet sneller als je ze aan elkaar knoopt. De vraag is ook of het dan meer dan een uurdienst wordt. Enige resultaat zal waarschijnlijk zijn dat reizigers tussen Lelystad en Emmeloord en Urk voortaan langer onderweg zijn, omdat ze langs Swifterbant gesleept worden. Nou, bedankt hoor. Dit zet de klok ruim 20 jaar terug.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Newsflash de "Q-Liner" tussen Lelystad en Swifterbant bestaat al een jaar niet meer, het laatste beetje Q-Liner wordt er straks ook nog afgehaald gezien het lijn 140 gaat worden ipv 345.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert