Duurzaamheidswinkel in Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder gaat samen met de Natuur en Milieufederatie Flevoland een duurzaamheidswinkel openen in Emmeloord. De winkel opent begin volgend jaar haar deuren in het voormalige pand van Paspartoe.

In de winkel aan de Noordzijde worden duurzame workshops georganiseerd en er komen netwerkbijeenkomsten. Bedrijven kunnen daar hun duurzame producten laten zien zoals zonnepanelen en isolatiemateriaal.

Er bestaan al duurzaamheidswinkels in Lelystad en Almere. De gemeente Noordoostpolder ondersteunt het project met ruim 135.000 euro.

reacties (4)

 • Twee vliegen in een klap

   

  Duurzaamheid in de poldertoren samen met de VVV. Hoe is het mogelijk dat men niet kan combineren??

  reageer
 • M.H.

   

  Waarom een "winkel" in dit pand? Er staat genoeg winkelruimte leeg. Daarnaast is dit pand absoluut niet duurzaam, tenminste niet in de zin van duurzaamheid, of gaat de steun van de gemeente in isolatiemateriaal en zonnepanelen zitten (verkapte subsidie)

  reageer
 • Wil Groen

   

  Uit milieuoogpunt een slecht plan. Geen locatie waar je de loop in krijgt. Bovendien hoge stookkosten van een pand dat slecht benut gaat worden Erger nog is dat milieu wordt geisoleerd en niet geintegreerd. Is ook valse concurrentie met horeca en overig bedrijfsleven. Top down geregelneef is niet meer van nu en staat goede ontwikkelingen in de weg.

  reageer
 • Dirk

   

  Duurzaam, het woord wat al lang niet meer duurzaam is. Onder de paraplu van dit woord is al zoveel geld verspild, dat het doel allang voorbij geschoten is. Maar het staat zo lekker op je C.V. als je een duurzaamheidsproject hebt gestart. Het klinkt misschien een beetje zuur, maar kan het geldverslindende woord duurzaam niet gewoon vervangen worden met een nieuw modewoord, eentje die minder duur is?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert