Scholieren opgesloten op school

ALMERE
Een groep scholieren van het Oostvaarderscollege in Almere heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag laten opsluiten op hun school. De leerlingen laten zich sponsoren en halen hiermee geld op voor het goede doel.

Er is vannacht niet geslapen, de mobiele telefoons liggen thuis en er was beperkt eten. De scholieren kwamen de tijd door met het uitvoeren van allerlei opdrachten.

Het geld dat is ingezameld gaat naar de Reap Foundation, een organisatie die geld inzamelt voor scholing in India.

reacties (9)

 • Kitty

   

  Inzameling voor scholing in India... In India zijn helaas nog altijd kastesystemen. Er is zeer grote rijkdom, maar niet voor iedereen. En dan moeten WIJ hier acties opzetten om die mensen daar naar school te laten gaan? Kansloos en onzinnig. Doe eens iets goeds voor mensen die het in Nederland nodig hebben.

  reageer
 • Monique

   

  Misschien moeten we gewoon blij zijn dat deze jongeren iets voor een ander doen?? Komt ook niet zo vaak meer voor...

  reageer
 • ron

   

  de telefoon thuisgelaten ........... ja ......

  reageer
 • coda

   

  weet je dat is niet mijn probleem wat daar gebeurd. hier hebben we problemen genoeg los die eerst maar op en dan als er wat over is eens kijken naar n ander dat is niet kortzichtig maar rieel Richard heeft helemaal gelijk

  reageer
 • coda

   

  Richard heeft wel geliik er word van alles voor het buitenland land gedaan en hier laten we de mensen barsten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mindseye

   

  heeft richard niet gelijk dan. heeft niets met egoisme te maken. als ze daar nu nog niet naar school kunnen waar is dan al dat geld gebleven wat met kruiwagens de grens over is gebracht met het idee voor scholing. net als dat ze 20 km lopen per dag om water te halen, ga dan bij dat water wonen. we hebben jaren lang gegeven en niet te zuinig ook maar nu hebben we het zelf nodig om de mensen te helpen die het mogelijk hebben gemaakt om te leven zoals we nu leven,al gaat het ,door de schuld van anderen, op en draf achteruit. denk daar maar eens over na.

  reageer
 • .\/\/.

   

  In al je egoïsme vergeet je dat als men elders in de wereld naar school kan daarmee de kans dat men uit armoede hierheen komt afneemt. Maar ja, dat is te moeilijk hè?

  reageer
 • Richard

   

  wow zeg al die mensen in t buitenland zijn heel belangrijk maar de ouderen en daklozen hier kunnen stikken...bravo almere goed bezig trots op jullie waarom nodig we ze niet uit voor gratis zorgverzekering en verblijf? wij betalen t wel hoor.

  reageer
 • ja

   

  super initiatief.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert