Bliksemafleiders gestolen van kerken

ZEEWOLDE
Koperdieven hebben van twee kerken in Zeewolde de bliksemafleiders gestolen. Het gaat om de gereformeerde Maranathakerk en de vrijgemaakt gereformeerde Schuilhof. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De Maranathakerk staat momenteel in de steigers vanwege een renovatie. Er waren hekken geplaatst, maar die konden de dieven niet tegenhouden. De renovatie was volgens de koster nodig, omdat eerder al lood- en zinkplaten van het dak waren gestolen. De lekkage was zo erg dat er tijdens diensten soms zes emmers in de kerk stonden.

De dieven sloegen twee weken geleden toe bij beide kerken. Toen werd het grootste gedeelte van de koperen bliksemafleiding meegenomen. Afgelopen week kwamen ze terug bij de Maranathakerk om ook het laatste deel mee te nemen. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is.

reacties (8)

 • bob

   

  Was het: de hand van god ?

  reageer
 • Jeroen

   

  Kijk, zulke mensen moet je dus kei hard straffen! Waar gaan we heen als maatschappij, waar gaan we heen met de democratie. Het loopt de spuitgaten uit, aan werkelijk alle kanten. 't is te zot voor woorden. Ben jaloers op privacy en veiligheid beleid in Irak. Daar kun je je iPhone op een tafel in een restaurant laten liggen, omdat dieven weten dat hun handjes er af zullen worden gehakt. Aan andermans spullen komen hoort gewoon niet, punt uit!

  reageer
 • Jos '56

   

  Bliksems, dat is niet best !!

  reageer
 • jij

   

  Waar je ook woont het geluid van kerkklokken hoor je altijd. Ze zouden er mee moeten stoppen want het verstoort mijn zondagsrust. Het is iets uit vroegere tijden toen de mensen nog niet over klokken in huis beschikten waarop ze de tijd konden zien. Dus die kerkklokken zijn volstrekt overbodig geworden en veroorzaken alleen maar geluidsoverlast.

  reageer
 • Ik

   

  Gelderseweg wat een nonens zeg je nu. Als je in het centrum gaat wonen of ronfpm ern kerk dan weet je dat ze op zondag luiden of op dagen als iemand is overleden oftrouwt. Moet je daar maar niet gaan wwonen. Ze moeten van andermans spullen af bljven.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gelderseweg

   

  Wellicht kunnen ze de volgende keer de klokken meenemen, daar zit meer koper in en de omwonenden kunnen eindelijk slapen.

  reageer
 • As

   

  De bliksem die inslaat bij een kerk... daar heb je toch geen afleiders voor nodig of probeert onze lieve heer dan iets duidelijk te maken

  reageer
 • Klaas

   

  De Maranathakerk is een Christelijke Gereformeerde Kerk. De Gereformeerde kerk is opgegaan in de PKN en bestaat dus niet meer als afzonderlijke kerk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert