Geen permanente bewoning in 'Zuiderzee op Zuid'

FLEVOLAND
De provincie Flevoland geeft geen goedkeuring aan het plan om permanente bewoning van recreatiewoningen aan het Veluwemeer in Biddinghuizen toe te staan.

Provinciale Staten hebben een verzoek daartoe afgewezen. De gemeente Dronten wil permanent wonen toestaan in het appartementencomplex Zuiderzee op Zuid. Maar de provincie wil het Omgevingsplan daarvoor niet aanpassen.

Van de 157 recreatieappartementen in het gebied zijn er 65 nog niet verkocht. De gemeente hoopte dat wel zou gebeuren als er permanent gewoond mag worden.

reacties (6)

 • Als je kan kiezen tussen een klein, maar fijn, leuk, houten huisje in de bossen of een eentonige doorzonwoning in nieuwbouwwijk waar een bankstel en tv scherm de beste plek innemen weet een ieder toch waarvoor te kiezen? Laat mensen toch eens genieten van hun woonplek..

  reageer
 • Brombeer

   

  Wat dacht je van een financieel belang?! iedere permanente bewoner betaalt alle gemeentelijke heffingen. Bij leegstand vist men achter het financiële net.

  reageer
 • Evert

   

  Veel gebieden met het bestemmingsplan recreatief worden door permanente bewoning ingenomen, de "gewone" recreant kan bijna nergens meer terrecht. Het is een complex verhaal waar bij het jurische recht en het civiel recht elkaar duidelijk tegenspreken en daarom slecht te handhaven is. De gemeenten handhaven niet ien leggen het probleem dus bij de ondernemers neer. Het GBA van de gemeenten spellen hierin een grote sleutelrol.

  reageer
 • Andre

   

  In Gelderland zelfde verhaal, harderwijk, elspeet, nunspeet, ede, heel veel recreatiegebieden, waar massaal vast bewoond wordt!!! met name nunspeet niet normaal.

  reageer
 • Hans v Veen

   

  In heel nederland is men druk bezig om permanente bewoning van recreatiebedrijven terug te dringen en in Dronten wil men het tegenovergestelde. In Zeewolde is men al druk bezig om dit probleem aan te pakken en recreatiebedrijven aan te pakken, ik vraag me af welke belangen de gemeente in dit project heeft of welke stil zwijgende afspraken er gemaakt zijn door de toenmalige wethouder Gach, van achterkamer politiek zijn ze niet vies in het gemeente huis in Dronten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Simpel: je controleert en handhaaft niet. Net als in Zeewolde.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert