Dutch Match Cup wint Flevius Award 2014

FLEVOLAND
Het zeilevenement Dutch Match Cup heeft de Flevius Award 2014 gewonnen.

De internationale zeilwedstrijd voor de kust van Lelystad werd verkozen boven Autoweek Live in Lelystad en het bedrijf Flevonice uit Biddinghuizen.

De Flevius Award wordt elk jaar uitgereikt aan een organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het toerisme in Flevoland. De prijsuitreiking werd gehouden in het Aviodrome in Lelystad.


reacties (11)

 • benadeelde

   

  Nee, geen azijnverhaal, maar de werkelijkheid! DMC houdt zich niet aan zakelijk gemaakte afspraken en denkt intellectueel eigendom (van een ander) naar eigen inzicht te kunnen gebruiken. Zelfs een schriftelijke overeenkomst wordt niet gehonoreerd. En vervolgens word je afgewimpeld. En ja, als zelfstandige eenling heb je geen poen om er een dure advocaat op te zetten. Dus nee, GEEN HULDE voor deze prijsuitreiking!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Noem mij 1 baan die dit heeft opgeleverd ( en dan niet de tijdelijke klusjes). Noem mij Lelystadse bedrijven ( buiten de Bataviahaven zelf ) die juist door dit specifieke evenement echt extra omzet hebben gehad. Het is een beetje de omgekeerde wereld: iemand organiseert wat op overheidskosten , roept dat het banen creëert en de critici moeten dan gaan bewijzen dat dat niet zo is? Laat de organisatie maar bewijzen dat het wel zo is... Daarmee is helemaal niet gezegd dat dit een slecht evenement was / is maar je moet wel kritisch kunnen blijven kijken. Ga gewoon eens de straat op en ga mensen vragen naar de Dutch Match Cup. Er zijn er maar weinig die weten wat je dan bedoeld! Naar mijn mening: Dutch Match Cup in Lelystad? Prima maar , in verhouding met de problematiek, de doelgroep ( relatief klein) en de huidige sfeer van bezuinigen enz. is dit absoluut geen € 190.000 gemeenschapsgeld waart. Stop voor de grap maar eens € 190.000 in de diverse jachthavens waardoor het er goedkoper / gezelliger wordt. Dat brengt op de lange termijn veel meer op dan een evenement van 1 weekje.

  reageer
 • Je Buurman

   

  Hoeveel werkplekken dan? En ik welke bedrijfskundige wereld levert omzet werkgelegenheid op? Omzet is niet inherent aan werkgelegenheid.

  reageer
 • Henk

   

  Nou nou, wat een gezeur. De subsidie aan DMC heeft direct (!) werkgelegenheid opgeleverd (arbeidsplekken) en indirect veel Lelystadse bedrijven omzet opgeleverd (= werkgelegenheid). Daarnaast was het gewoon een leuk evenement (gratis toegankelijk, met een grote diversiteit aan activiteiten, voor elk wat wils). Kritisch zijn mag, maar doe het dan wel gefundeerd.

  reageer
 • Joost

   

  Ik kom elke dag op Omroep Flevoland en lees lokale kranten (Almere) maar ik heb van geen één van deze evenementen gehoord.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Je Buurman

   

  Belachelijk. Als dit Nederland is dan is het een grote hypocriete zooi. Evenement heeft niets bijgedragen aan de regio en er kwam ook zowat geen hond op af...volgens mij verdien je dan geen prijs. Misschien een mooi evenement geweest...maar daar is ook alles mee gezegd.

  reageer
 • Lelystad

   

  Belachelijk. Zonde van het geld. Investeer liever in onderwijs en gezondheidzorg. Daar wordt maar op bezuinigd!

  reageer
 • Dirk

   

  Jammer. Was slechts een politiek prestige projectje. Heeft de stad niets gebracht.

  reageer
 • Danny

   

  Gefeliciteerd DMC Crew! Was een top evenement mede mogelijk gemaakt door de vele enthousiaste vrijwilligers, schouders eronder allemaal in Lelystad en er samen wat van maken in plaats van hier alleen maar negatieve reacties plaatsen.

  reageer
 • Henk

   

  Top keuze! Felicitaties aan het team dat zo hard gebuffeld heeft om het allemaal waar te maken!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Wij van wc eend adviseren wc.. Volgend jaar dus gewoon weer 190.000 euro die kant op? Da's overigens veel geld voor een gemeente waar veel kinderen onder de armoedegrens opgroeien. Maar dat laatste is voor de bobo's natuurlijk niet zo interessant. Ik hoop dat de borrel en de hapjes goed gesmaakt hebben. De belasting betalers waren gewoon aan het werk hoor........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert