Zedenzaak blijft 5 jaar liggen

LELYSTAD
Een zedenzaak tegen een 25-jarige Lelystedeling is meer dan 5 jaar lang blijven liggen. De man zou in 2009 kinderporno in zijn bezit hebben gehad of verspreid. Ook zou hij meisjes hebben gedwongen om voor een webcam seksuele handelingen te verrichten.

Pas vrijdag bracht het Openbaar Ministerie de zaak voor de rechter. De advocaat van de verdachte noemde dat schandalig.

Het Openbaar Ministerie erkent dat er fouten zijn gemaakt en betreurt de gang van zaken. Toch blijft het OM erbij dat de man vervolgd moet worden. In maart 2015 wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

reacties (4)

 • Hans

   

  dan weet u kennelijk niet hoe het er id praktijk aan toe gaat en welke machtspositie Justitie inneemt cq heeft, ook al gaat de betreffende advocaat op zn kop staan !

  reageer
 • Els

   

  En mijnheer of mevr. de advocaat heeft dus kennelijk ook in die 5 jaar geen actie ondernomen ten behoeve van zijn/haar cliënt? Dat is dan ook een gedachte die bij mij opkomt. Een jurist kan hierover welicht informatie verstrekken, misschien heb ik het mis?

  reageer
 • willeMstad

   

  Had het OM er zoveel vertrouwen in ,dat deze man in de tussenliggende 5 jaar geen fout gedrag meer zou vertonen of 'n maandelijkse pc-check gehad? Laat maar, weet het antwoord al. Een nachtmerrie voor die meisjes al die tijd ,lijkt me.

  reageer
 • Frank

   

  goed bezig bij Justitie...de zoveelste blunder zonder gevolgen voor wie dan ook binnen Justitie....wat een zooitje !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert