SP wil macht VVD en CDA in Flevoland doorbreken

FLEVOLAND
De SP wil de vanzelfsprekende machtspositie van VVD en CDA in het provinciebestuur van Flevoland doorbreken.

In de zondageditie van het programma Over Flevoland Gesproken zegt SP-lijsttrekker Arie Stuivenberg dat er een nieuwe wind moet gaan waaien in de provinciale politiek. De SP zal daarom aansturen op een college, waarin die partijen niet samen vertegenwoordigd zijn.

Stuivenberg bespeurt verder een kentering bij de PvdA in Flevoland, die door de SP verantwoordelijk wordt gehouden voor de afbraak van de sociale taken van de provincie. Daar komen de sociaal-democraten de laatste maanden op terug, aldus de SP-lijsttrekker.

reacties (7)

 • Patadje

   

  Voor een ingewijde heeft U er weinig van begrepen. Wat heeft de Participatiewet van Klijnsma ( niet Kleinsma dus ) met de provinciale politiek te maken ?

  reageer
 • Hier spreekt het geweten?

   

  Jammer te weten dat een medeburger als een oud-regent spreekt. U blijkt niet op de hoogte te zijn van de werkelijke huidige status van de SP.Eerst goed bestuderen op welke democratische wijze een partij opereerd ,zoals de SP ,dan kunt u pas een oordeel geven. Wat mij het meest stoord dat u een hooghartige houding inneemt ten aanzien van de medeburger die afhankelijk is van uitkeringsgelden. Het taal gebruik van u zegt meer over uw gedachte goed die een onintelligente uitstraling geeft!

  reageer
 • Johan

   

  Ik zie in Lelystad een goed college met o.a. de ChristenUnie, PvdA en SP , dat kan dus wel... Maar volgens mij eerst de verkiezingen afwachten want er kan er maar 1 de hegonomie doorbreken en dat is de kiezer meneer Stuivenberg....

  reageer
 • Ja hoor

   

  Hopelijk gaat die sloeberpartij gewoon weer koppie onder in het politieke landschap. Die vermomde communisten dat moet een democratisch land echt niet willen want er zijn al steuntrekkers genoeg en zij stimuleren dat alleen maar.

  reageer
 • ingewijde

   

  Nou dat is duidelijke en eerlijke taal. We weten wat de SP wil. Zo hoort het. Overigens beste Arie, let op je rug. De PvdA is na de verkiezingen weer vrolijk met het CDA naar bed. De PvdA is uitsluitend voor de verkiezingen sociaal. Gedurende de coalitie periode zijn ze neo liberaal en gaan ze op sommige punten de VVD vrolijk rechts voorbij. Neem de participatie wet van Kleinsma maar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Carry

   

  Goed zo Arie dat geld niet alleen voor de provincie maar ook voor de Noordoostpolder!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Jammer dat de SP ook een conservatieve partij is. De hegemonie van rechts doorbreken is een goed doel, maar als je er niets progressiefs voor in de plaats brengt....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert