SGP-raadsleden staan zetel niet af

URK
SGP-raadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord uit Urk geven hun raadszetel niet op. In een persbericht melden ze dat ze hun werk als SGP-raadslid voortzetten, ook al hebben de overige SGP-raadsleden en wethouder Post het vertrouwen in hen en in burgerraadslid Jan Sinke opgezegd.

De fractie had Hakvoort en Woord gevraagd hun zetel in te leveren maar zij zeggen nog altijd achter de SGP-beginselen en het partijprogramma te staan. Het doet de drie verdriet dat het vertrouwen is opgezegd en ze hopen dat de breuk van tijdelijke aard is. De SGP-fractie heeft de samenwerking verbroken, omdat ze niet meewerken aan een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie over het Berechja College.

Het drietal vindt het verkeerd dat burgemeester Van Maaren een particulier recherchebureau heeft ingeschakeld voor het onderzoek. Bovendien willen ze geen e-mails aan het recherchebureau afstaan. De drie benadrukken in het persbericht dat zij geen vertrouwelijke stukken hebben gelekt. Maandagavond vergadert het SGP-bestuur over de scheuring in de fractie.  

reacties (14)

 • Kloas

   

  Een verhaal vol met allerlei vreemde zaken. Eén wil ik er uit lichten: waarom bemoeit wethouder Post zich met de gang van zaken in de fractie? Een wethouder hoort dat niet te doen. Dualisme, weet u nog! Dat hij zich er nadrukkelijk mee bemoeit zou er op kunnen wijzen dat het college koste wat het kost niet wil dat de vuile was wordt buiten gehangen. En dat geeft te denken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ach, de recherche van onze lieve heer ziet toch alles?

  reageer
 • frits

   

  Dat is veel te kort door de bocht. Niemand hoeft een recherchebureau inzicht te geven in privemails. Dat is namelijk een schending van grondrechten (politie met toestemming van de officier zou natuurlijk een ander verhaal zijn). In die e-mails kunnen ook berichten van inwoners over allerlei onderwerpen aan een raadslid staan. Goed principe dat een raadslid dit probeert af te schermen.

  reageer
 • Bok

   

  Vroeg of laat vallen ze allemaal door de mand; heb uw naasten lief!! Pffff...

  reageer
 • frans

   

  laat het rusten.het is al erg genoeg.en ook altijd die negatieve over urk.of het nou over sport is of geloof.laat ieder in zijn waarde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Die wet is er al, die heet de Kieswet. En daar staat in dat volksvertegenwoordigers op persoonlijke titel gekozen worden. Daaraan tornen is de bijl aan de wortel van onze democratie.

  reageer
 • Nico

   

  Wordt het niet langzaamaan tijd de politie in te schakelen?

  reageer
 • Henk akster

   

  Ik doel niet op een wachtgeldregeling. Ik bedoel dat een Christen beter hoord te weten..

  reageer
 • KC

   

  Volgens mij snap je er niets van! Wethouders en burgemeesters krijgen alleen een wachtgeldregeling en raadsleden niet. Laat de wethouder, de burgemeester en hoge ambtenaren maar eens openheid van zaken geven. Deze proberen deze 2 raadsleden weg te sturen, wat totaal niet kan. Als ze zo flink zijn halen zij justitie erbij en laten deze 2 dan wel degelijk hun mails lezen en niet een zogenaamd rechersebureau.

  reageer
 • Polder

   

  Wanneer ze aftreden raken ze ook hun vergoeding kwijt. Dus het motto is: nooit toegeven en nooit je zetel opgeven!

  reageer
 • Knieles van Bape

   

  ik vind het ook maar een raar verhaal, als deze 3 heren niks te verbergen hebben kunnen ze toch gewoon meewerken aan zo'n onderzoek? lijkt me duidelijk waar dat lek dus heeft gezeten, dus onbetrouwbaar, dus niet geknipt voor een vertegenwoordigende functie in een politieke partij, dus wegwezen PUNT

  reageer
 • Gerrit Gerrit

   

  het wordt tijd dat hier een wet voorkomt uitstappen is ook wegwezen ook landelijk.

  reageer
 • Auke

   

  Wie niks te verbergen heeft kan gewoon meedoen met dit onderzoekje. Vaag verhaal allemaal.

  reageer
 • Henk Akster

   

  Aan de horizon staan nog een paar vette zakken met geld en een paar donker blauwe audi's en mercedessen en.........genoeg te zuipennnn

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert