Inwoners mogen zich uitspreken over uitbreiding azc

LUTTELGEEST
Omwonenden en andere betrokkenen mogen zich maandagavond in de raadscommissie in Noordoostpolder uitspreken over de voorgenomen uitbreiding van het azc in Luttelgeest. De opvang in het dorp is het afgelopen najaar uitgebreid met 400 tijdelijke extra plaatsen.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers wil die extra capaciteit de komende vijf jaar blijven benutten. Hiervoor moet op het azc onder meer een aantal portacabins worden geplaatst.

Hoewel burgemeester en wethouders zelfstandig mogen besluiten om dit toe te staan, wil de gemeente toch graag van betrokkenen horen wat zij ervan vinden. Behalve omwonenden zijn ook de politie en de dorpsbelangen van Luttelgeest en Bant uitgenodigd.

reacties (8)

 • me

   

  wat is tijdelijk? gewoon niet aan beginnen!!!

  reageer
 • nol

   

  ik lees al deze reacties en voel gewoon schaamte! We hebben het hier over mensen die veel leed hebben meegemaakt en Nederland, het op 3 na rijkste land van de wereld, kan deze mensen tijdelijk onderdak bieden. Wat is hier zo op tegen? Over discriminatie gesproken...

  reageer
 • Poe

   

  Tijdelijk? Niets tijdelijks aan.. De aanvragen worden dermate gerekt dat het vervolgens zielig is om ze terug te sturen. Overigens moet het COA openheid geven. Ik denk dat er veel minder weerstand is tegen mensen uit oorlogsgebied dan de gelukzoekers die er ook in grote getale verblijven.

 • omwonende

   

  beste Nol omdat ik het een beetje teveel ga vinden 1400 tegen 16. als je er lekker dichtbij wil wonen heb ik een mooie woning voor je

 • A.

   

  leuk dat je je mag uitten over uitbreiding maar er wordt toch niet geluisterd. Ik kan er nog niet over uit waarom duizenden 'vluchtelingen' meer dan tien landen doorkruizen en uitgerekend hier stoppen. veiligheid zou de enige reden voor vluchten moeten zijn maar ondanks het relatief koude noord Europa willen ze toch hier verblijven. mijns insziens dus gelukszoekers.

  reageer
 • Omwonende

   

  Ik kan het kamp vanuit m'n keukenraam zien maar niks geen uitnodiging gehad hoor, met omwonenden bedoelen ze zeker alleen de naaste buren. Bij de gemeente hebben ze liever niet te veel mensen die een mening hebben.

  reageer
 • buur

   

  1400 is gewoon teveel voor. 1000 is echt de limiet. Ik gun azc-ers een veilig huis maar wil zelf ook graag prettig wonen en geen overlast hebben van schreeuwende azc-ers midden in de nacht. Ook ik als directe buur, heb geen uitnodiging en zie het toevallig op deze site. Communicatie met omwonende is ver te zoeken.

 • omwonende

   

  ik weet niet wie ze als omwonende bedoelen, maar ik ben één van de zestien (aanwonenden Oosterringweg / Kuinderweg)en heb ook geen bericht gehad van welke instantie dan ook. ik vind het na 27 jaar wel een keer genoeg, om elke keer weer overrompeld te worden door Coa en Gemeente. Vanavond maar eens naar het Gemeentehuis om 19.30 uur.

 • Poe

   

  Vraag me af waarom het COA niet gewoon de asielzoekers in Amsterdam plaatst.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderaar

   

  Misschien kan de gemeente samen met de provincie dan ook wat doen aan de verkeersveiligheid? Paar oversteekplaatsen en wat extra verlichting scheelt al heel wat bijna-ongelukken. Verder prima om uit te breiden, mensen hebben, net als wij, ook een onderdak nodig

  reageer
 • utkennet

   

  Hopelijk worden de inwoners van Kuinre ook uitgenodigd. Er worden de laatste tijd veel schoolgaande kinderen die op de fiets naar emmeloord gaan lastig gevallen door de hoofdzakelijk aanwezige manlijke welvaartszoekers. Als je dit meld bij het azc word je niet erg serieus genomen. Veel asielzoekers fietsen tot diep in de nacht vaak zonder licht langs de polderwegen.Is de leiding van het centrum de controle een beetje kwijt of maakt het hun niet uit waar de vluchtelingen s'nachts verblijven?

  reageer
 • johannes

   

  de klachten worden zeker wel serieus genomen op het azc door de directie, verder het is maar 2x voor gekomen en nooit bewezen dat het inwoners van het azc zijn enne verder het is geen gevangenis waar mensen binnenmoeten blijven hoor

 • ben helemaal eens met u zelfs in luttelgeest zelf vallen ze ook mensen op de fiets of lopend lastig als ze op de fiets langskomen gewoon meer toezicht op die AZC

 • johannes

   

  hopelijk gaat het door extra bewoners moet geen probleem zijn de tijdelijke was ook oke verder goed voor de werkgelegenheid

  reageer
 • zo

   

  ze komen niet om te werken? en de polder bewoners houden liever hun eigen werk!

 • wat ben jij een jan doedel zeg

 • Nop Inwoner

   

  Ze hoeven zich af en toe maar te melden, voor de rest zijn ze vogelvrij.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert