Geschiedenis Flevoland moet toeristen trekken

FLEVOLAND
De ontstaansgeschiedenis van Flevoland moet het unique selling point worden om toeristen te trekken. Daarin wil Toerisme Flevoland de komende jaren gaan investeren.

In 2025 worden in heel Nederland 16 miljoen toeristen verwacht. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen heeft al gezegd dat Amsterdam uit zijn voegen barst. En dat er economische kansen liggen voor de omliggende regio's.

Met ondernemers, organisaties voor city marketing en overheden wil Toerisme Flevoland kijken hoe het verhaal van de provincie het beste te vertellen is, zodat er meer toeristen komen.


reacties (5)

 • LELY

   

  restant zoals vermeld in mijn eerdere reactie moet zijn restaurant.

  reageer
 • LELY

   

  We hebben toch al Urk,Schokland, Erfgoedcentrum Nieuw Land (Batavialand ?). Zorg dat vooral de laatste locatie meer bezoekers trekt want 30.000 bezoekers per jaar is wel erg weinig voor zo'n instelling.Verder in de NOP natuurlijk de Orchideeën hoeve. Maak verder zoals eerder door mij reeds is voorgesteld van de PTT toren een uitkijktoren met restant halverwege de toren. En verder hebben we natuurlijk straks(2022) de Floriade waar ook een en ander voor de historie van Flevoland en Lely verteld kan (gaat)worden. Ik ben een FLEVOLANDER !

  reageer
 • mars

   

  Laat ze maar lekker in de Randstad.

  reageer
 • ABS

   

  Heel simpel: Nieuwe, moderne televisietoren bij Lelystad met goed restaurant en uitkijkplatform op 150 meter. Zo kan de toerist een stuk voormalig Zuiderzee zien, de dijk Enkhuizen-Lelystad als afscheiding Markermeer/IJsselmeer bekijken en aan de andere kant de voormalige zeebodem, Oostelijk Flevoland zien. Als extra vergezichten op Urk, Enkhuizen, Medemblik?, Amsterdam, Almere en Harderwijk. Daar is men dan best bereid voor te betalen.

  reageer
 • Jose Kolk

   

  Mooie foto van een plukkend kind in de Tulpenpluktuin in Marknesse. Jammer dat als we praten over samen met de ondernemers het verhaal van de provincie te vertellen de ondernemer zelf niet op de hoogte is van het gebruik van de foto en de bron van de foto en waar deze genomen is niet vermeld worden,

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert