Veel vertraging op A6 na ongeval

ALMERE
Op snelweg A6 tussen Almere Buiten West en knooppunt Muiderberg stond maandagochtend een lange file na een ongeval waarbij vier auto's betrokken waren. Daardoor werden twee rijstroken afgesloten. Bij de botsing zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Automobilisten moesten rond 07:00 uur rekening houden met ruim een uur extra reistijd. Rijkswaterstaat stelde een omleiding in en adviseerde om te rijden via de A27 en de A1 maar op die wegen ontstonden daarna ook files.

Rond 08:00 uur werden de afgesloten rijstroken op de A6 weer vrijgegeven en nam de file snel af.

reacties (22)

 • momo

   

  Het is gewoon die rottige spitsstrook net na de brug. Op het laatste moment gooien ze hun stuur naar links omdat ze denken dat de spitsstrook rustiger is. Niet kijken gewoon sturen. Zo vaak is er net na de brug een ongeluk en de hele polder stroomt vast.

  reageer
 • Dick

   

  100% mee eensch. Men denkt tegenwoordig dat, als men richting aangeeft om van strook te wisselen, hij voorrang heeft. Dus we frotten hem er wel tussen. En vooral niet teveel spiegelen want dan zie je wat je daarmee veroorzaakt hebt.

  reageer
 • Lely

   

  Welkom in UTOPIA !!!

  reageer
 • Malle Pietje

   

  de A6 is vol. gewoon vol. er kan niks meer bij. dan gaan mensen bumper aan bumper rijden. en als er dan 5 meter ruimte is dan komt er iemand naar links zonder te kijken. maar geeft wel richting aan om voorrang te nemen. Dan remmen en daarachter klappen ze op elkaar. De veroorzaker van de ellende weet het niet eens en is foetsie. Ik zie het zo vaak gebeuren op de A6. Meestal gaat het goed maar soms niet.

  reageer
 • Forens uit Lelystad

   

  Beste Freek: uit mijn hart gegrepen. Als ik bij Lelystad de A6 op wil, wordt er al als een idioot over, de inmiddels tweebaans oprit, gereden om maar zo snel mogelijk de A6 op te rijden en naar de linker strook te schieten. Normaal invoegen en degene die voor je rijdt voor te laten gaan is er niet meer bij. En dan het zenuwachtige gedrag op de linkerstrook. Bumper aan bumper met een snelheid boven de 100 km. En dan keer op keer ongevallen. Vooral op dinsdagochtend is het raak. En als de A6 dan geblokkeerd is, loopt de A27 vol en die is altijd al vol. Vluchtroute via Harderwijk en de A28 richting Utrecht heeft dan ook geen zin meer. Maar als je nou gewoon 100 gaat rijden en op de rechter rijstrook blijft en iedereen doet dat, misschien stroomt het verkeer dan gewoon door. Zonder files en met een aanzienlijk minder risico op aanrijdingen. De linker rijstrook gebruiken om in te halen als je iets harder rijdt dan diegene voor je en daarna weer terug naar rechts. Komt iedereen op tijd op zijn werk en heeft niemand last van stress. Hoe simpel kan het zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • P.L.

   

  Beetje lastig thuiswerken in de horeca, zorg en het onderwijs.......

  reageer
 • Kareltje

   

  Nu even opnieuw graag zodoende ik het ook snap . Mijn dank

  reageer
 • Tinus

   

  Waarom altijd haast hebben, waarom nooit afstand houden , waarom altijd van baan wisselen , waarom nooit richting aangeven, waarom nooit respect hebben voor je medeweggebruikers , waarom leren wij het nooit , daarom staan we altijd in de file .

  reageer
 • Marie

   

  dat lukt niet als je in de zorg werkt!

  reageer
 • Rvdroest

   

  Steeds op of net na de brug wordt gek kijk vooruit en let niet alleen met je zelf be, ik maar kijk ook voor de gene die, voor, achter of naast je rijd.

  reageer
 • ??

   

  Makkelijk lullen als je in de bouw werkt

  reageer
 • Freek

   

  Ik heb jarenlang in de ochtendspits tussen Lelystad en Amsterdam gereden. Waren regelmatig files. Vaak veroorzaakt door ongelukken. Als je vele automobilisten ook als gekken zag rijden, vaak vlak achter elkaar (opjagend) verbaasden die ongelukken mij niet. Als ik dan weer eens lang stilstond bekroop mij de gedachte waarom de veroorzakers niet evenredig werden gestraft voor alle schade door hun onbezonnen rijgedrag werd veroorzaakt. Kunnen ze alsnog mee beginnen. Ik ben inmiddels al enkele jaren met pensioen en heb er geen last meer van.

  reageer
 • Piet

   

  Mijn werk verplaatst zich om de zoveel maanden. Heb al in Groningen gezeten, in Rotterdam, in Arnhem. Om daar nou steeds achteraan te verhuizen...

  reageer
 • fengzi

   

  Gewoon thuiswerken. Even inloggen en geen files of treinproblemen.

  reageer
 • Marie

   

  ha ha grapjas! voor het geld wat je daar kunt kopen voor een twee kamer appartement wonen we nu met 4 kinderen in een ruime 6 kamer twee ondereen kap woning.

  reageer
 • Debby

   

  Wonen im de plaats waar ik werk. Graag, maar heb jij misschien een zak geld voor mij zodat ik aan een huis daar kan komen?

  reageer
 • Reactie

   

  Probeer een leuke baan te zoeken in je eigen woonplaats. Of ga wonen in de plaats waar je werkt. Krijg je opeens vele uren per week cadeau om leuke(re) dingen te doen.

  reageer
 • Marijke

   

  Als de trein niet plat ligt, staan de auto's wel stil. Is er wel eens onderzoek geweest of je als Almeerder extra kansloos bent bij sollicitaties in het oude land omdat de kans dat je te laat op het werkt komt groter is?

  reageer
 • Mark

   

  Ben ook een tijd met de trein gegaan naar Adam. Moe zeggen de auto bevalt tot nu toe beter ;) veel vertragingen gehad op het spoor.

  reageer
 • michael

   

  dan zit ik toch liever in een auto met mijn eigen muziek en dan maar file dan in een overvolle trein met hoestende mensen.

  reageer
 • leo

   

  wat ben ik blij met de trein!

  reageer
 • Mark

   

  Dit is nu volgens mij de 3e keer op ongeveer dezelfde plek. Het gevolg is kilometers file. Wanneer beginnen ze met bouwen van die brug/tunnen naar Adam over het water? Ps sterkte voor de betrokkenen bij het ongeluk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert