Raymann opent VoedselLoket Cadeaushop

ALMERE
Cabaretier Jörgen Raymann heeft maandagmiddag de VoedselLoket Cadeaushop geopend in het stadshart van Almere.

Bij de zogenoemde pop-up-store worden kerstcadeau's ingezameld voor minder bedeelde Almeerders. Het is een initiatief van VoedselLoket Almere en Citymall Almere.

De winkel is geopend tot en met 24 december.
reacties (25)

 • .\/\/.

   

  Dat is óók een goed doel, lijkt het. Prima site met goede en gedetailleerde info.

  reageer
 • ik

   

  oh, als je schulden hebt komt dat door boven je stand? wat dacht je van geen werk meer of in mijn geval een ex... niet oordelen als je niets weet! overigens doe ik zat vrijwilligerswerk. gek genoeg is dat er volop, maar een betaalde baan is te moeilijk blijkbaar helaas :( maar je zult mij nooit horen klagen! enkel simpele, onnozele simpele-zielen gedrag kan ik niet zo goed tegen... mensen gaan niet voor de lol naar de voedselbank, zeker niet als je kinderen hebt. uitkering en niet willen werken heeft niets te maken met naar de voedselbank gaan! niemand zit voor zijn lol zo krap dat je afhankelijk bent van anderen... ik vind het verschrikkelijk iig, maar zo dankbaar dat het er is! maar ik doe er gelukkug iets voor terug, ik draag mijn steentje bij.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het merendeel doet dat inderdaad niet, anders zou het vrijwilligerstekort voor een groot gedeelte opgelost zijn.

  reageer
 • Jeroen

   

  Als alleenverdiener die rond de 1700 bruto verdient (daar zijn er in Almere heel wat van) , is het vaak heel lastig om nog rond te komen. Wanneer je dan ook nog alimentatie moet betalen, ben je helemaal de pineut. En denk maar niet dat je ergens aan kunt kloppen, want je zit dan net boven het sociaal minimum.

  reageer
 • Suus

   

  Nou nee hoor dan geef ik het liever uit aan mensen die het harder nodig hebben, via Oxfam Novib bijvoorbeeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sofie

   

  Hoe komt het eigenlijk dat die mensen zo weinig te besteden hebben? Is onderzocht en blijkt in de meeste gevallen door schulden te komen, boven hun stand geleefd?

  reageer
 • Jaap

   

  Hangt er van af wat je als tweeverdieners krijgt, dit is wel erg kort door de bocht.

  reageer
 • ras

   

  vertel dat aan de regering. wij normale mensen snappen het wel.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ga zaterdag speelgoed kopen voor deze club. Gewoon doen, en even niet zeuren over of het wel of niet terecht is dat mensen een beroep doen op het voedselloket.

  reageer
 • Johan

   

  Als jij als hardwerkende man je hand wil ophouden en dit als voorbeeld wil geven aan je kinderen. Dan wens ik jou veel sterkte!

  reageer
 • ik

   

  ik zou zeggen...dochter laten stoppen met werken en kijk of je dochter het dan beter heeft!!! denk dat ze dan weer snel aan het werk wil!! wat een gezeik dat je niets "krijgt" omdat je teveel verdiend ip dat je dankbaar bent dat je het niet nodig hebt en dat ze dansen en zwemmen kan betalen. mensen die voedselbank nodig hebben kunnen dat nl niet, ook niet met toeslagen of iets. dat gezeur en jaloezie omdat de ene "hard" werkt en de ander maar wat "krijgt" voor "niets" doen. je hoeft niet in uitkering te zitten voor voedselbank hoor... je verdient gewoon simpelweg teveel en je hebt meer te besteden per week. want als jij werkt en door alle kosten onder het eet/leef niveau zou komen heb je recht op voedselbank. dus als jij geen recht hebt op voedselbank, houd dat in dat je meer hebt te besteden dan iemand die wel recht heeft. gaat nl niet enkel om je maandinkomen, maar ook wat je te besteden hebt! dus praat niet simpel en wees blij dat je het niet nodig hebt....

  reageer
 • Linda

   

  Hmmm en jij weet wat al deze wel of niet doen?? Of ze de buurman helpen met schoonmaken / koken/ was doen / hond uitlaten? Of dat zij zelf voedsel Helpen inzamelen.. Knap hoor. Ben je soms ook vrijwilliger voor het VLA ?? Onee vast niet want dan zou je zoiets ondoordachtst niet neerzetten.. Hopelijk .

  reageer
 • P.L.

   

  Amen.......

  reageer
 • als je als twee verdieners niet rond kunt komen leef je boven je stand. Ik heb zelf altijd mijn gezin ( 4 personen) onderhouden als alleen verdiener en kon met moeite rondkomen met een minimum loon.

  reageer
 • joost

   

  en zo is het. het is kerst.

  reageer
 • fred

   

  gewoon een heel goed idee. niet lopen mekkeren maar gewoon iets kopen en daar inleveren. want kinderen kunnen er echt niets aan doen als er geen geld is. het is bijna kerst kom op en geef wat.

  reageer
 • Reactie

   

  Initiatief slaat te ver door. De prikkel moet zijn om leuke dingen te verdienen ipv te krijgen. En bespaar me die onzin van niet kunnen werken. Iedereen kan iets bijdragen, al is het nog zo klein. Stoepje vegen, praatje maken met mensen in een verzorgingshuis, pannetje erwtensoep maken voor een ander of wat dan ook. Vaak een kwestie van willen en kijken naar mogelijkheden ipv onmogelijkheden. Alleen als je dood bent kun je niks meer....

  reageer
 • Lins

   

  ik hoop dat ze leuke speeltjes hebben!

  reageer
 • Paul

   

  Dat is helemaal niet onmogelijk! Mensen met een minimumloon hebben vaak minder te besteden als een gezin in de bijstand met alle toeslagen etc.

  reageer
 • Bianca

   

  Dan ga ik maar eens die kant op!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Welkom in het land van de working poor. Met de groeten van de huidige coalitie. Waarom ik dit zeg? Nou, ehhh.....18 maart 2015 verkiezingen natuurlijk! Alleen voor de provincie? Nee, want indirect ook voor de Eerste Kamer. Andere meerderheid in de Eerste Kamer = ander beleid in de Tweede Kamer. Tel uit je winst.

  reageer
 • Paul

   

  Helemaal mee eens! Mijn dochter zit net boven het bijstandsniveau en heeft geen recht al dit alles! Zij werkt elke dag en mag geen gebruik maken van de kado- voedsel- vakantie-speelgoed-kleding bank. Ook moet ze zwemles en dansles voor haar kind zelf betalen! En heeft geen vrijstelling van de gemeentelijke lasten, de prikkel om te blijven werken is dan wel erg laag.

  reageer
 • Eddie

   

  Onmogelijk wat je zegt.

  reageer
 • Kees

   

  Beste markpb, Het voedselloket is er voor mensen die niet rond kunnen komen. Daar is het hebben van een uitkering geen voorwaarde voor. Ook werkende tweeverdieners kunnen terecht als zij niet rond kunnen komen.

  reageer
 • markpb

   

  waarom geen popup store voor alle hard werkende, die ondanks het werken door alle bezuinigen en verhoogde kosten, die geen recht hebben op allerlei toeslagen, ondanks dat ze twee verdiener zijn toch niet genoeg overhouden om fatsoenlijk kerst te vieren met cadeaus etc. Er moet eens naar deze groep gekeken worden, vaak zitten deze netto na alle kosten onder bijstand niveau, maar voor deze groep zijn er geen voorzieningen als de voedselbank.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert