Radio Lelystad trekt in bij Omroep Flevoland

LELYSTAD
Radio Lelystad trekt volgend jaar in bij Omroep Flevoland en gaat ook gebruikmaken van de faciliteiten van de regionale omroep.

De vrijwilligers van de lokale radiozender zijn maandagavond akkoord gegaan met een verhuizing naar het Omroep Flevoland-pand aan de Larserpoortweg in Lelystad.

Volgens voorzitter Frans Loos van Radio Lelystad kwam een uitnodiging om intensiever te gaan samenwerken als geroepen. De huidige locatie aan de Marderhoek in de Zuiderzeewijk voldoet niet meer en de apparatuur in dat pand valt volgens hem bijna uit elkaar. De jaarlijkse subsidie is te laag om alles op te lappen. Een verzoek om extra geld is eerder dit jaar door de gemeente afgewezen.

De voorzitter denkt dat de vrijwilligers van de lokale zender veel kunnen leren van de regionale omroep. Hij sluit niet uit dat Radio Lelystad in de toekomst meer gepresenteerde uren gaat uitzenden.

reacties (14)

 • DJ Spectra

   

  Het begin van het einde voor Radio Lelystad...

  reageer
 • theo

   

  Ik ben groot voorstander van de lokale omroep, ook Donderdagavond is mijn Favoriete avavonvoor de rest staat die gezellig aan. ,, o

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is natuurlijk niet zo dat als jij ergens niet van hebt gehoord er meteen geen maatschappelijk nut is. Dat die subsidie er naar toe gaat is voorgeschreven door de mediawet. En ja, die mag ook wat mij betreft op de schop. Lokale omroepen rationaliseren, en het stompzinnige amusement van het publieke bestel af.

  reageer
 • Serge

   

  Lijkt me dat de subsidie nu tegen het licht gehouden dient te worden!!

  reageer
 • Sandra

   

  Ik ben hier blij mee De lokale omroep Lelystad heeft namelijk op de donderdagavond een hilarisch progamma waar ik echt speciaal voor thuisblijf . Ter info elke donderdagavond van 21:00 tot 23:00 uur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  (Fr)kans loos idee... Lijkt me niet nodig als omroep Flevoland er al is in dat gebied!

  reageer
 • Koos W.

   

  Het blijft een lastig punt. De gesubsidieerde lokale radio (en tv). De constructie stamt uit de jaren 80 toen er nog geen commerciele (ether) radio was, en de lokale stations een aanvulling waren. Echter de tijden zijn verandert, en zou men misschien moeten kijken naar een totaal nieuwe invulling. Het in elke gemeente van NL een muziekcomputer gestuurde radiozender te subsidieeren met zo nu en dan een programma is achterhaald. De samenwerking me OF is een eerste stap. Wellicht dat de subsidie t.z.t. gebruikt gaat worden om radio en tv items te maken over de eigen gemeente en dat deze dan worden aangeboden aan de regionale omroep c.q. de landelijke omroep en wellicht aan programma's als Hart van NL.

  reageer
 • Kees

   

  Is redelijk eenvoudig hoor. Gemeenten krijgen vanuit het rijk geld voor lokale omroep (x bedrag per inwoner). Dat geld moet doorgezet worden naar een of meerdere partijen als die aan een aantal voorwaarden voldoen. De meeste gemeenten geven zo min mogelijk.

  reageer
 • Ron van Bron

   

  De nut van direct lokale info de muziek scene in Lelystad is sterkt vertegenwoordig en dat geeft de meerwaarde aan een klein en onafhankelijke zender. Die kan het doen met de aanbod die er in overvloed is en de grotere zenders waar geen aandacht aan kan geven vult Radio Lelystad dat net aan waar we te weinig van horen.

  reageer
 • Ik ben het ook helemaal met je eens. Dit soort zenders heb je in veel gemeentes. Misschien zou omroep Flevoland hier eens onderzoek naar kunnen doen zodat er een antwoord op al deze vragen komt.

  reageer
 • Sander

   

  Helemaal mee eens, we hebben toch al omroep Flevoland. Geen enkele nut heeft zo'n zender en het kost ook nog eens geld.

  reageer
 • Anne

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • Ron

   

  Slurpen die subsidie op ? En zo ja, hoeveel ?

  reageer
 • HM

   

  Na ruim 16 jaar in Lelystad hoor ik voor het eerst van deze radiozender. Welk maatschappelijk nut heeft zo'n zender? Waarom gaat er subsidie naar toe? Wat doet zo'n zender anders dan een paar vrijwilligers radio laten spelen met subsidie van de belastingbetaler (die er nooit naar luistert)?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert