Raad moet knoop doorhakken over Flevokust

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad moet dinsdagavond de knoop doorhakken over de ontwikkeling van het binnendijkse bedrijventerrein bij Flevokust. De raad heeft drie keuzes: de gemeente kan besluiten het terrein zelf te ontwikkelen, maar een andere mogelijkheid is dat de provincie dit doet. De derde optie is het terrein helemaal niet ontwikkelen.

Vorige maand spraken collegepartijen VVD en SP zich uit om de regie in eigen hand te houden en Flevokust zelf te ontwikkelen, ondanks een verwacht tekort op lange termijn van 3,5 miljoen euro. Coalitiepartner Inwonerspartij vindt de risico's te groot en wil de ontwikkeling over laten aan de provincie. De PvdA wil wel de procedures afronden, maar pas daarna besluiten wat verstandig is.

Flevokust bestaat verder uit een buitendijkse containerhaven, die de provincie wil ontwikkelen. Hierover wordt later deze maand besloten.

reacties (4)

 • Hans

   

  Of nog beter, heel Lelystad met vliegveld buitendijks.

  reageer
 • pionier

   

  buitendijks vliegveld ernaast is een betere locatie dan de huidige locatie

  reageer
 • KC

   

  Laat de gemeente niet verkopen aan de afvalverwerker Theo Pouw, dan komen van de regen in de drup nu van Bentum gelukkig uit beeld is.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik zie de provincie en Lelystad, als tweeverdieners die tijdens het samenwonen hun uitgaven en winsten niet op verschillen baseren, maar op het algehele belang. Je gaat een samenzijn aan op het gemeenschappelijke van de meest menselijke ervaring. Je doet dat met liefde of je doet dat niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert