Uitkomst crisisberaad SGP nog onbekend

URK
Het is nog niet bekend wat de uitkomst is van het crisisberaad van de SGP op Urk. maandagavond vergaderde het bestuur urenlang over de scheuring binnen de partij, maar de voorzitter wilde niet vertellen wat er is besloten.

De crisis in de grootste partij van Urk draait om het lekken van vertrouwelijke informatie over het Berechja College naar Omroep Flevoland. De gemeente heeft een particulier recherchebureau opdracht gegeven om uit te zoeken wie er gelekt heeft.

Twee raadsleden en een burgerraadslid van de SGP willen niet aan het onderzoek meewerken omdat zij dan al hun e-mailverkeer zouden moeten afstaan. De drie SGP-ers vinden dat onverteerbaar omdat daarin ook informatie staat van burgers die hen als raadslid in vertrouwen hebben genomen.

reacties (3)

 • KC

   

  Laten de 3 SGP leden daar niet de dupe van worden. Zij hebben naar eer en geweten gehandeld. De wethouder is buiten zijn boekje gegaan. Een wethouder kan raadsleden nooit wegsturen.

  reageer
 • whoknows

   

  Of ze hebben iets te verzwijgen wat niet in het daglicht mag komen. Iets wat thuis op de email misschien wel tot problemen kan geven. Of zaken aan de licht komen, die niet door de beugel kan. In mijn ogen verdacht en niet volksvertegenwoordiger waardig.

  reageer
 • yep

   

  achter kamertjes politiek: weer zwijgen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert