Bewonerscomité wil bomenkap stoppen met fotoserie

ALMERE
Het Bewonerscomité Behoud Bomen Kruidenwijk in Almere heeft een fotoserie met ruim honderd foto's van bomen op internet gezet. Ze hoopt op deze manier de gemeente te overtuigen niet alle bomen in de wijk te kappen.

De gemeente wil de bomen omhakken, omdat ze het licht wegnemen en met hun wortels stoeptegels omhoogduwen. Een groep Kruidenwijkers is sinds vorige week bezig met handtekeningen ophalen om de kap te stoppen.

In de fotoserie is volgens het comité te zien wat er verloren gaat door het weghalen van de bomen. Ook willen de bewoners de gemeente overtuigen dat een wijk met grote bomen sfeervoller is en beter voor de gezondheid.

reacties (16)

 • Peter Ooms

   

  Bomen zijn leuk maar wanneer die dingen in een woonwijk (simpelweg te) groot zijn geworden en overlast geven wordt het tijd om te kappen. Onderhoud is een kwestie van goed snoeien zodat er weer wat nieuws kan opbloeien. Ja ik woon zelf in de wijk en wie houdt van die zogenaamde schoonheid mag van mij de rotzooi, (bladeren, wortels, stuifmeel, plakkerige bende, opgewerkte straten etc.etc) voortaan komen opruimen. Zorg voor natuur is een mooi goed maar laten we het wel redelijk houden. Het wordt weer tijd voor een frisse, zonnige, onderhouden en open wijk. Ik snap dat een verandering onrust geeft maar echt, het komt met de jaren (net als de afgelopen 25 jaar) echt wel weer goed. Af en toe moet je door je tuin fors het snoeimes halen.

  reageer
 • Rob Lennartz

   

  In de Bonenkruidstraat storen wij ons al jaren aan de veel te hoge bomen in de straat. Snap best wel dat mensen zich zorgen maken dat na verwijderen van de bomen de wijk wat kaal eruit ziet maar na plaatsen van de juiste bomen en begroeiing zal ook dit probleem na verloop van tijd opgelost zijn. Op dit moment moet ik om de maand mijn dakgoot leeghalen omdat deze vol ligt met bladeren. De gemeente doet dit niet voor me. Daarnaast ontnemen de huidige bomen licht, bestrating komt omhoog, mensen parkeren hun auto's niet in de straat omdat de volgende dag je auto onder de stront zit waardoor ze bij ons op de hoek gaan parkeren en ik mijn auto niet meer kwijt kan omdat men tegenwoordig ook nog eens 2 auto's heeft per gezin. Maw. deze bomen zijn destijds een foute keuze geweest, dus ben blij dat de gemeente ze weg gaat halen.

  reageer
 • Annette Mac Lean

   

  Zelf ben ik dol op bomen. Maar de boom die naast mijn hek staat (op 20 cm afstand!!) is een drama. Er valt ieder seizoen wel iets uit: katjes, groen spul wat overal op gaat zitten, bladeren (oké daar kan ik mee leven). En dan heb ik het nog niet over de duivenstront. Als er iemand vanaf het huis naar het hek loopt gaat dat glibberend of hinkelend omdat er lagen dik op het pad liggen. Als 'luxe' zou ik graag wel wat zon in mijn tuin willen. Want ik heb alleen nog maar schaduw in mijn tuin. Een lagere boom is welkom. Meer dan! Deze actie is vast opgestart door mensen die bovengenoemde problemen niet kennen met de hoge bomen!

  reageer
 • Marian van Vloten

   

  Fotoserie? waar zie je de zon met die hoge bomen, niet bij de huizen. Ik heb dit huis gekocht vanwege de ligging in de zon. Nu, vanwege de hoge bomen heb ik vanaf 's middags half vier geen zon meer in de tuin terwijl ik anders tot half negen buiten kon zitten. Op de parkeerplaats durf ik mijn auto niet te zetten vanwege de duivenpoep, die duiven denken dat ze in een bos zitten, daar, waar deze hoge bomen ook horen. Weg met die hoge bomen.

  reageer
 • Piet Verzijde

   

  Foto's laten duidelijk zien, dat waar HOGE bomen staan, geen zon doorgelaten wordt. Dus de broodnodige vitamine D voor je bottenstelsel blijft achterwege. Bomen zijn goed vanwege het uit de lucht zuiveren van CO2. Maar dat hoeven echt geen grote bomen te zijn! Dan te bedenken dat je een huis koopt met de mogelijkheid veel zon in je tuin te hebben, wordt onderuit gehaald door deze grote, hoge bomen. Tevens het in veel mindere aantal kleine vogels die vaak al jong worden opgevreten door de grote vogels die op die grote bomen afgaan. En de duiven die hun darmen hun gang laten gaan, en dan het liefst op jouw auto, wat weer beschadigingen kunnen opleveren. Wortels die maar blijven doorgroeien en tegels omhoog laat komen, wat ook levensgevaarlijk kan zijn voor vooral oudere mensen. In het donker zie je tegels ook niet. Bomen in de straat vind ik prima, maar dan hooguit tot 3 meter hoogte.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank Martens

   

  Het is één grote ellende met die te grote bomen! De stoep komt omhoog, en in verhouding tpt onze kleine straat is het een te grote belasting! Dat gedoe met die oude bomen is al heel lang bezig, deze mensen zijn bang voor vernieuwingen!

  reageer
 • Piet Verzijde

   

  Waar kan ik mijn handtekening zetten,Frenky? Hoewel ik geen hooikoorts heb, wil ik wel mijn vitamine D behouden!

  reageer
 • Reinhold

   

  Ik vind het een goede actie. Ik rij elke dag met de motor, en de wegen zijn in de kruidenrijk niet goed. Naast mijn huis staat ook een boom en ik hoop dat deze binnenkort zijn geluk vind in de woonkamer van die zeikerd die deze bomen willen behouden. Ga dan zelf eens door de wijken en ruim de kastanjes op of veeg de bladeren van de rijbaan.

  reageer
 • Cor H

   

  Maar dan niet piepen als diezelfde bomen de electra, internet, tv, water , riool of stadswarmte leidingen stuk drukken. wat al veel vuldig is gebeurd ook in oa in de grasbuurt vd kruidenwijk

  reageer
 • Dick

   

  Ik moet zeggen dat de gemeente een goed punt hebt. Het is van de initiatiefnemers een goede manier om de plaatselijke fotograaf om zijn kwaliteiten te promoten helaas is dit enkel een goed voorbeeld van negatieve of positieve reclame is reclame. op mij beurt zeg ik gemeente Almere u doet super goed u werk ga zo Door.

  reageer
 • Frenky

   

  Zijn allergie bomen. Ben blij dat ze weg gaan! Er is overigens ook een groep mensen handtekeningen aan het ophalen om deze bomenkap juist door te laten gaan. Dit is gestart door een aantal bewoners met hooikoorts. Vanmiddag begreep ik dat de handtekeningen ongeveer gelijk op gaan.

  reageer
 • Antje

   

  Wat ben jij jaloers... De gemeente verzorgd goed voor het groen beleid. Zelf onder vonden, had vragen en zijn bij ons thuis geweest.

  reageer
 • Andree

   

  Flauwekul en smaad.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Bizar dat al die mensen zonder één dag scholing op dit gebied denken het beter te weten dan een gespecialiseerde afdeling met geschoold personeel. Overigens kun je in de oudere wijken net zoveel mensen vinden die het liefst meteen de bijl erin willen zien. Waar je vroeger lekker in je tuin in de zon kon zitten moet nu overdag het licht aan.

  reageer
 • Paulien van Roon

   

  Op facebook staat een trots stukje van de gemeent over de hoge boom in Poort. Hoe lang mag die boom er staan ? Schande hoe Kruidenwijk eruit komt te zien alleen uit bezuinigingsoogpunt, het is te triest voor woorden.

  reageer
 • L Helmus

   

  Je loopt als bewoner van Almere bij het onderwerp bomen kappen/rooien bij de ambtenaren van de afdeling Groen tegen een muur op. Erfenis van de RIJP mentaliteit waarbij ambtenaren zich absoluut niets hoeven/willen aantrekken van wensen van de burgers door wie hun salaris wordt betaald. Herbeplantingsplicht bestaat niet in Almere. De afdeling Groen is ondanks een paar bescheiden saneringsrondes onveranderd veel te zwaar bemand. Geen politieke partij, wethouder, gemeenteraadslid die zijn handen durft te branden om hier paal en perk aan te stellen. Aan de ene kant loopt wethouder Huis handjes schuddend door de wijken maar aan de andere kant geeft ie niet thuis. Verhuizen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert