Weinig verzet meer tegen Cultuurbedrijf

NOORDOOSTPOLDER
Er is niet veel verzet meer tegen het Cultuurbedrijf in Noordoostpolder. Dinsdagavond kon de gemeenteraad vragen stellen over het plan om het Muzisch Centrum, Theater 't Voorhuys, Museum Schokland en de afdeling Culturele Zaken samen te voegen.

Wel zetten partijen als PvdA-GroenLinks en Ons Noordoostpolder vraagtekens bij de financiële berekeningen om het Cultuurbedrijf binnen twee jaar winst te laten maken. Theater 't Voorhuys draait dit jaar verlies en ook de andere instellingen kunnen niet bestaan zonder de subsidies van de gemeente.

15 december heeft de gemeenteraad het laatste woord over het Cultuurbedrijf.

reacties (6)

 • siemon

   

  Ja dat is politiek " bedrijven " 3 jaar terug een idee opperen waar niemand achter staat, gewoon rustig door laten sukkelen, totdat iedereen " er aan gewend is " maar eigenlijk het opgeeft om nog langer verzet te bieden, en dan even doordrukken. Net als de Deel, een project waar niemand op zit te wachten. net als 3 jaar terug is hier geen " burgerlijke " meerderheid voor te vinden. Politiek Noordoostpolder, jullie staan alleen in dezer.ik ben benieuwd wat deze " bezuiniging " ons in de loop van jaren gaat kosten. Politieke bezuinigingen kosten altijd geld, waarom brengen ze nooit iets op ?

  reageer
 • Karel

   

  Onder deze burgemeester het ene verliesgevende project na het andere en het volgende is onderweg. Buitengewoon.

  reageer
 • Theaterdier

   

  Belachelijk dat alles wat in 't voorhuis speelt zwaar met belasting geld wordt gesubsidieerd en de rest zichzelf bedruipt. #Geenkunstaan!

  reageer
 • Wallander

   

  Hup,daar gaan we weer.Hoeveel gaat er nu weer over de hekel?

  reageer
 • Zuidert

   

  Gelezen het artikel klopt dit niet, overmatig subsidie blijft. Overheid blijft fors risicodrager.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • whoknows

   

  Theater draait al een paar jaar met verlies, en de samenwerking zal echt geen vruchten afleveren, alleen maar meer kosten. Maar ja, das een probleem voor de stichting en niet voor de gemeente, die zijn mooi de kosten kwijt van het Muzisch Centrum, met duur betaalde krachten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert