Trein slaat stations Almere bewust over

ALMERE
De treinstations in Flevoland zijn vorig jaar meer dan 70 keer bewust overgeslagen door de NS. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De treinstations Almere Oostvaarders en Almere Centrum werden het meest voorbijgereden, namelijk 21 en 20 keer. De stations worden overgeslagen om vertraging te verminderen zegt de NS.

De stations die in Nederland het vaakst voorbij zijn gereden zijn Arnhem Zuid, Elst en Nijmegen Lent. Daar reed de trein vorig jaar ruim 400 keer voorbij.reacties (49)

 • johan

   

  is ook fijn als je een belangrijke afspraak hebt zoals b.v. een examen

  reageer
 • Koos conducteur

   

  Bij Lelystad wordt niet doorgereden. Het is viersporig, passeren is mogelijk en er zijn geen andere stations in de buurt. Het doorrijden wordt gedaan om het verkeer op gang te brengen of houden. Er zitten dan intercities achter de stoptrein.

  reageer
 • ov chip

   

  als je in de stationshal van almere centrum staat hoef je niet uit te checken om van spoor 1 naar spoor 4 te gaan. voor de ingang van het busstation naar trein moet je wel uitchecken. maar in de stationshal kun je gewoon door lopen. poortjes zijn dicht maar daar hoef je dan ook niet langs. kijk maar eens en reageer dan weer

  reageer
 • Henk

   

  De NS moeten simpelweg garanderen dat NOOIT een station wordt overgeslagen. Is gewoon te gek voor woorden. Een boete van 10.000 euro per keer leert 't ze wel af.

  reageer
 • Raag

   

  Ben van Arnhem zuid naar Lelystad verhuist en kan me helemaal vinden in het verhaal het is gewoon ontzettend klote als je alvast richting de deuren van de trein bent gelopen omdat je station nadert en hij rijdt gewoon door, geen excuus niks dus bij het volgende station maar uitstappen en de conducteur uitleggen waarom je je niet hebt uitgecheckt en weer ingecheckt en hopen dat je dan geen boete krijgt...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wouter

   

  Dit is een bevestiging van het gezegde: "bij het reizen met het OV moet je opstappen waar je niet bent en uitstappen waar je niet zijn moet".

  reageer
 • maurice

   

  wordt dan wel geld van je saldo tegoed afgeschreven , zie dat maar is terug te kijken. Als je namelijk van sommige perrons naar de andere moet moet je eerst uitchecken om op de andere te komen (Zoals Almere Centrum)

  reageer
 • Een machinist

   

  Ik rij al 20 jaar op de Flevolijn en nog nooit meegemaakt dat ik een station voorbij moest rijden. Zou het ook niet doen, want je dupeert er anderen mee. Raar verhaal. Het is wel eens gebeurd dat men vergat te stoppen. Even gedacht dan intercity te zijn. Fout! Maar aan de noodrem trekken heeft geen zin. Dan sta je al gauw 10 minuten stil. leuk voor alle anderen. ik denk dat ze je wel even aanspreken dan. Ik geloof dan ook helemaal niets van dat verhaal. Een trein wordt wel eens opgeheven en rijdt dan leeg verder. Als je een half uur vertraging hebt maakt dat ook niks uit want de andere trein zit al achter je.

  reageer
 • maan

   

  Zeker geen idee hoe gevaarlijk dat kan zijn. Als jij aan die noodrem trekt dan vallen er zeer waarschijnlijk gewonden! Een noodrem is zoals het woord het zelf al zegt voor NOOD en niet omdat de trein je station voorbij rijd!!!

  reageer
 • JD

   

  En dan moet je maar terug reizen of wachten op de volgende trein, dit verhoogd alleen de vertragingen onder reizigers terwijl op papier er minder vertragingen zijn. Zal wel maatregel wezen zodat de directie hun bonus behoud.

  reageer
 • Hek

   

  Leuk idee, maar dan krijg je wel mooi de boete. Het is gewoon belachelijk dat er stations worden overgeslagen. Blijkbaar vinden sommigen dat prima, maar ik denk dat je wel anders piept als het jou zelf gebeurt. De trein is al idioot duur en wordt duurder, geen WC's aanwezig, je moet regelmatig staan en dan kun je er ook nog eens niet uit/in waar jij dat moet? Het kan haast niet gekker.

  reageer
 • Hek

   

  Leuk idee, maar dan krijg je wel mooi de boete. Het is gewoon belachelijk dat er stations worden overgeslagen. Blijkbaar vinden sommigen dat prima, maar ik denk dat je wel anders piept als het jou zelf gebeurt. De trein is al idioot duur en wordt duurder, geen WC's aanwezig, je moet regelmatig staan en dan kun je er ook nog eens niet uit/in waar jij dat moet? Het kan haast niet gekker.

  reageer
 • michael

   

  ga jij maar met de bus ga ik lekker met de auto

  reageer
 • ed

   

  Heel goed van de NS. Almere heeft teveel stations per kilometer. De Flevolijn/Hanzelijn lijkt soms wel een veredelde tram/metrolijn.

  reageer
 • Peter Castricum

   

  Het moet nou niet gekker worden " OV CHIP". Sorry ik ben te laat omdat de NS zijn vertraging moet inhalen. Daar heeft een baas, een tandarts, een dokter of met wie je een afspraak hebt, geen boodschap aan. Of ga je nu ook nog zeggen dat we maar een trein eerder moeten nemen om de NS te helpen met zijn problemen. Afspraak is afspraak. Dus een trein stopt op elk station zoals dat in een dienstregeling staat.

  reageer
 • Anton

   

  Elke keer als er in Nederland een station wordt overgeslagen bewust even aan de noodrem trekken. Dan is het gauw afgelopen met deze NS-maatregel.

  reageer
 • ron kristel

   

  wat een schande je koopt toch een kaartje voor het station waar je naar toe moet als je controle krygt ben je de pineut hoe kryg je agressie zo dus

  reageer
 • Treinreiziger

   

  Ondertussen wel even bellen dat je wat later op je afspraak komt!

  reageer
 • Bas

   

  dat moet een grapje zijn. Ik zie er vrijwel nooit iemand

  reageer
 • Wamelaar

   

  Station Noordoostpolder is door de politiek overgeslagen. Als men ruim 100jaar geleden ook zo'n knijpoverheid had gehad, was er nooit een polder geweest, en geen spoorlijn in Nederland gebouwd!

  reageer
 • Bart

   

  Wat een ongenuanceerd bericht, en nog ongenuanceerdere reacties hieronder. Die 20 keer overslaan betekent nog geen 1 x per twee weken. Hoeveel treinen stoppen er wel niet per dag op deze stations? En wanneer heeft het overslaan plaatsgevonden (in de spits, of juist niet? in het weekend, of juist niet). Om welk uitvalpercentage hebben we het dan eigenlijk? Volgens mij zijn dat vast nog nette cijfers. De NS moet natuurlijk soms afwegingen maken en waarschijnlijk had het niet overslaan van deze stations tot véél meer vertraging geleid voor véél meer mensen dan de mensen die nu vertraging opliepen door een trein later te moeten pakken of een station terug te rijden. Ook wordt er niets vermeld over hoe het overslaan is gecommuniceerd (en wanneer), waarschijnlijk is dat terugrijden helemaal niet nodig geweest was omdat men al op de hoogte was gebracht van het overslaan bij een eerder station.

  reageer
 • ov chip

   

  met een kaartje betaal je bijv voor almere oostaarders naar lelystad. als je trein lelystad overslaat stap je uit in dronten en stap je daar weer over richting lelystad. zonder in of uit te checken in dronten. dan betaal je voor het stuk tussen het station waar je incheckt en het station waar je uitcheckt. al ga je van lelystad naar vlissingen en weer naar almere centrum dan ben je nog steeds de prijs tussen lelystad en almere centrum kwijt. probeer maar eens. eerst even informatie opzoeken voor je weer zomaar wat zegt. Als de NS boetes krijgt gaan de prijzen nog meer omhoog. ik wacht dan echt liever een half uurtje dan volgend jaar weer extra te betalen.

  reageer
 • 13XX

   

  Dan hoeft er ook niet in elke straat een parkeerplaats worden aangelegd. Een parkeergarage in elke buurt is dan voldoende.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. Amsterdam heeft nog minder stations dan op dit relatief kleine stukje in Almere.

  reageer
 • Marco

   

  Als je in Almere woont, heb je sowieso al wat treintjes gemist!

  reageer
 • Overslaan van stations slaat helemaal weer nergens op, je zal net uit willen stappen of op de trein staan te wachten, dit jaar wordt de loden eikel uitgereikt aan ....... Jawel de NS !!!!!

  reageer
 • Danny

   

  En dat kost de reiziger dan weer extra geld als je station verder moet uit stappen.

  reageer
 • Kansloze opmerking is dit weer, muziekwijk is altijd druk.

  reageer
 • 13xx

   

  en rij toch niet stilletjes, mijn stationnetje voorbij

  reageer
 • Karel passagier

   

  Ik zie toch echt staan dat ook Lelystad wel eens wordt overgeslagen. Dan eerst maar naar Dronten of Almere Oostvaarders? Dat kan dus echt niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Laat me raden, jij woont zeker niet in Parkwijk of Muziekwijk? Ik zou ook het liefst willen dat de trein alleen stopt waar ik op wil stappen en waar ik uit wil stappen. En ik zie mijn bejaarde schoonouders nou niet echt even '7 minuutjes' fietsen met al hun bagage als ze van ver komen. Wat een ander moet doen en laten is altijd lekker makkelijk.

  reageer
 • Joke

   

  Tja, soms zit het mee, soms zit het tegen.

  reageer
 • piep

   

  in de spits zitten gewoon alle wagons vol en probeert echt niet iedereen in dezelfde wagon in te stappem hoor!

  reageer
 • mo

   

  dat is weer zo'n opmerking..... wel eens met de bus naar centrum van Amsterdam gegaan....juist....graag even nadenken voordat u dit soort opmerkingen plaatst.

  reageer
 • Koos conducteur

   

  De Intercity stop altijd en de Sprinters kunnen Centrum makkelijker overslaan omdat weinigen voor de lange afstand in een Sprinter gaan zitten.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Leuk maar ieder station heeft voldoende reden om te bestaan. Het spoor is bewust gepland om zoveel mogelijk woningen binnen kleine afstand te hebben. Het zou beter zijn als het spoor in Almere volledig viersporig was. Zoals bij het ontwerp ook aangegeven. Dan zou je een Almere shuttle tussen Oostvaarders en Poort kunnen laten rijden. Iedere tien minuten een trein.

  reageer
 • Heimen Stoffels

   

  Je kunt ook met de bus naar Amsterdam. Die rijdt de file voorbij over de vluchtstrook.

  reageer
 • Heimen Stoffels

   

  Echt onzinnig dat dit gebeurt. Maar als ze dan toch zo graag willen overslaan, waarom dan ook Almere Centrum? Is naast Oostvaarders de enige met 4 sporen en bovendien ook de drukste van allemaal. Als je die overslaat, dupeer je én reizigers van die trein én reizigers van de volgende want de drukte voor de volgende is dan ook groter. Als ze dan tóch zo graag willen overslaan, laat ze dan een minder gebruikt station overslaan.

  reageer
 • Ron

   

  Leuk als je eruit wilt in Almere Centrum en hij rijdt gewoon door. Sta je ineens in Lelystad of Amsterdam

  reageer
 • Herman

   

  Lekker weer allemaal klagen op de NS, maar WIE zijn nu de echte schuldigen? Dat zijn die trein passagiers, die met z'n allen in precies dezelfde treinwagon willen, in plaats van een van de andere wagons te kiezen. DAT geeft extra vertraging, die bij elk station oploopt, maar die voor het gemak maar op rekening van de NS neergelegd wordt, lekker makkelijk. Wij zijn de Aso's, maar geven anderen de schuld.

  reageer
 • Koos W.

   

  Dat is wel zo, maar als je in de trein bent gestapt naar Almere centrum en de trein rijdt door wat dan? Dan moeten ze minder stoptreinen inzetten, maar niet zomaar doorrijden. En als je in de trein naar Lelystad zit en deze rijdt door? Wanneer kan je er dan uit? Zwolle? en dan weer terug.

  reageer
 • peter

   

  Alles alleen maar om geen boete op te lopen van de overheid... ze hebben immers een doelstelling te halen.. lekker fijn voor de mensen die ook op tijd op hun werk willen zijn.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Fijn die privatisering van het openbaar vervoer. Er moet gewoon winst gemaakt worden en voor de rest boeit het allemaal niet zo......

  reageer
 • Bart

   

  Snap ik wel, Almere heeft ook belachelijk veel stations. Dr kunnen prima wat stations weg (ik noem een parkwijk en een muziekwijk). Daar kun je gewoon prima op een bus stappen richting centrum. Ik hoor de mensen nu al klagen als je ze weg haalt maar het is gewoon luxe om op een afstand van 14 kilometer spoor, 6 stations te hebben (dat is zo'n 2 km tussen de stations als je de perronlengtes er van aftrekt). Je kan prima die 7 minuutjes extra fietsen.

  reageer
 • René

   

  De NS rijdt dus stations voorbij om vertraging te voorkomen. Echt, telkens denk je: waanzinniger kan niet... en dan blijkt het wèl te kunnen.

  reageer
 • bvg

   

  Almere centrum is toch meestal het station waar de trein omkeerd bij een te lange vertraging?

  reageer
 • BM

   

  Echt belachelijk dit. Dit mag toch niet worden geaccepteerd.

  reageer
 • michael

   

  wat was het ook al weer ... gelukkig gaan we met de trein omdat de auto's in de file staan ??

  reageer
 • A.

   

  En als je nergens stopt rijdt ie altijd op tijd. kansloze beredenatie. Je kan de reizigers toch niet laten staan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert