"Onderzoek Berechja geen reden voor breuk SGP"

URK • Wo 3 december 2014 | 14:21 • Woensdag 3 december 2014 | 14:21
Het integriteitsonderzoek op Urk is geen goede reden voor de breuk binnen de SGP-fractie. Dat vindt landelijk partijvoorzitter Maarten van Leeuwen.

Van Leeuwen begrijpt dat gemeenteraadsleden het niet prettig vinden dat hun e-mails worden ingezien, maar volgens hem zitten ze er zelf bij en worden alleen e-mails bekeken over de financiële problemen bij het Berechja College.

De SGP-fractie op Urk is uiteengevallen omdat twee gemeenteraadsleden niet willen meewerken aan het onderzoek dat burgemeester Van Maaren laat uitvoeren door een particulier recherchebureau. Dat bureau moet onderzoeken wie geheime stukken over het Berechja College heeft gelekt naar Omroep Flevoland.

De partijvoorzitter vindt, net als de meerderheid van de SGP-fractie, dat de raadsleden Hakvoort en Woord aan het onderzoek moeten meewerken. Als zij dat niet doen en hun raadszetel willen houden, moeten ze op zoek naar een nieuwe naam voor hun fractie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel