OFW bouwt voorlopig geen nieuwe huizen

DRONTEN
Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in Dronten bouwt de komende jaren bijna geen nieuwe woningen. Dat blijkt uit het nieuwe beleidsplan 2015-2019.

Volgens de woningcorporatie stabiliseert de bevolkingsgroei en zijn er genoeg sociale huurwoningen. Afhankelijk van de marktvraag worden er maximaal 25 nieuwe appartementen gebouwd in Swifterbant en Dronten. De meesten zijn bedoeld voor senioren. Het aantal neemt steeds verder af. Vorig jaar werden er nog 37 woningen gebouwd en het jaar daarvoor 39. In 2009 waren het nog 136.

OFW schrijft verder dat 200 huurwoningen in de verkoop gaan. Daarnaast onderzoekt de corporatie of het mogelijk is dat de huurder de woning waarin hij zit kan kopen.

reacties (2)

  • En dus kun je de huur weer opschroeven, vraag en aanbod ;-)

    reageer
  • T.

     

    Raar, ze kunnen dus 200 woningen in de verkoop doen terwijl er lange wachttijden zijn voor jeugd die het ouderlijk huis uit willen. Lijkt mij dat ze die woningen dan beter aan deze groep kunnen aanbieden. Zeker als er geen nieuwe woningen bijkomen wordt het huisaanbod in Dronten dus kleiner en dus langere wachtlijsten.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert