Flevolanders weinig vertrouwen in veranderingen zorg

FLEVOLAND • Wo 3 december 2014 | 20:22 • Woensdag 3 december 2014 | 20:22
Flevolanders hebben weinig vertrouwen in een goede overdracht van zorgtaken aan de gemeenten per 1 januari. Dat blijkt uit een peiling onder Flevolandse leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Meer dan tweederde van de Flevolanders vindt het een slecht idee dat gemeenten verantwoordelijk worden voor onder meer de huishoudelijke hulp, dagbesteding, jeugdzorg en beschermd wonen. Maar liefst 84 procent denkt dat gemeenten deze ondersteunende taken niet goed kunnen regelen.

Van alle Nederlanders zijn inwoners van Flevoland het minst te spreken over de bezuinigingen die de zorg op termijn betaalbaar moeten houden. Meer dan de helft van de Flevolanders heeft daar geen begrip voor, tegenover 42 procent landelijk.

Ook de participatiemaatschappij valt bij Flevolanders slecht. Ruim zeventig procent vindt het een slecht plan dat mensen straks meer voor elkaar moeten zorgen en dat de overheid minder regelt. Landelijk keurt 58 procent dit af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel