Flevolanders weinig vertrouwen in veranderingen zorg

FLEVOLAND
Flevolanders hebben weinig vertrouwen in een goede overdracht van zorgtaken aan de gemeenten per 1 januari. Dat blijkt uit een peiling onder Flevolandse leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Meer dan tweederde van de Flevolanders vindt het een slecht idee dat gemeenten verantwoordelijk worden voor onder meer de huishoudelijke hulp, dagbesteding, jeugdzorg en beschermd wonen. Maar liefst 84 procent denkt dat gemeenten deze ondersteunende taken niet goed kunnen regelen.

Van alle Nederlanders zijn inwoners van Flevoland het minst te spreken over de bezuinigingen die de zorg op termijn betaalbaar moeten houden. Meer dan de helft van de Flevolanders heeft daar geen begrip voor, tegenover 42 procent landelijk.

Ook de participatiemaatschappij valt bij Flevolanders slecht. Ruim zeventig procent vindt het een slecht plan dat mensen straks meer voor elkaar moeten zorgen en dat de overheid minder regelt. Landelijk keurt 58 procent dit af.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  Er gaan hier drie dingen mis. Als eerste zijn de kosten van de zorg de laatste jaren geëxplodeerd, doordat in de vrije markt allerlei grabbelaars ten koste van de 'handen aan het bed' en de premiebetaler ongecontroleerd hun zakken zijn gaan vullen (en dat nog steeds doen). Als tweede kiest de bevolking een parlement dat een regering ondersteunt dat deze plannen steunt. Eigen schuld dikke bult zou ik zeggen (18 maart 2015 zijn er weer verkiezingen, trouwens). En ten derde: de landelijke overheid kiepert het hele stelsel als afval over de schutting van de lokale overheden met 30% minder budget, in de hoop er bij de landelijke verkiezingen niet teveel last van te hebben. Een beter scenario voor een ramp is er haast niet te bedenken.

  reageer
 • Realist

   

  Zodra er meer betaald moet worden wil niemand daar in mee, maar wel huilen als het allemaal minder wordt.

  reageer
 • Andre

   

  geloof me maar, dit gaat een keer zwaar mis.

  reageer
 • Andrea

   

  Inderdaad,ik werk zelf in de zorg maar ik hou me hart vast,verschrikkelijk hoe ze met de mensen om gaan

  reageer
 • Rudi

   

  Er komt een tijd, net als in de film Soylent Green dat je voor je premie mag kiezen voor euthanasie De hele puinzooi, die het straks wordt denk ik, hebben we te danken aan PvdA, Vvd en niet te vergeten d66

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Richard

   

  ophangen die overige percentage die het prima vindt. het is te schandelijk voor worden wat hier in nederland gebeurt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert