Weggestuurde SGP'ers blijven kandidaat voor Provinciale Staten

URK
Het Urker raadslid Willard Woord en fractieondersteuner Jan Sinke blijven gewoon op de SGP-kandidatenlijst voor de komende Statenverkiezingen staan. Dat zegt Rien Bogerd, voorzitter van de SGP in Flevoland.

De Urker raadsfractie zegde afgelopen weekend het vertrouwen op in Woord en Sinke. Het provinciale bestuur zegt de onenigheid binnen de Urker SGP als een puur plaatselijke aangelegenheid te zien. Volgens Bogerd is de kandidatenlijst al langer geleden officieel vastgesteld. Aangezien Woord en Sinke nog steeds lid van de SGP zijn, blijven ze op de lijst en kunnen ze ook namens die partij in Provinciale Staten gekozen worden.

Overigens nemen Sinke en Woord op de kandidatenlijst op de plaatsen 6 en 23 in en heeft de SGP momenteel maar 1 zetel in de Staten.

reacties (9)

 • urker

   

  jij snapt de functie van bogerd in de provinciale staten niet helemaal volgens mij

  reageer
 • Urker

   

  Triest dat de gemeentesecretaris in dit dossier het woord neemt als voorzitter van de provinciale staten. Hij is als directeur van de gemeentelijke organisatie en als secretaris van het college mede verantwoordelijk voor de gang van zaken rond de visserijschool. Het feit dat er zo wordt opgetreden en dat het " "misverstand" tussen raadslid Woord en de burgemeester is opgelost, lijkt op een hele grote stinkende doofpot! Triest!!!!! Urk is hier niet mee gediend en de sgp partij ook niet!

  reageer
 • Erwin

   

  Vreemd dat Jan Hakvoort niet meer voorkomt op de kieslijst?

  reageer
 • KC

   

  Hoe krom kan je het bedenken. Geen SGP-er in de raad van Urk en wel bij de provinciale verkiezingen. Draai e.e.a. voor de 3 leden weer terug.

  reageer
 • Brutus

   

  laat die drie jonge knapen eerst wat levenswijsheid opdoen.onbegrijpelijk dat ze in een raad zitten op die leeftijd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De provinciale fractie heeft niets met de plaatselijke fractie van doen. De provinciale mensen zijn echte professionals daar. Die leveren kwaliteit.

  reageer
 • zo

   

  nee hoor is een ingeburgerde urker die weet waar hij over praat! !

  reageer
 • lekker

   

  Dit is de man (een vreemde) die de touwtjes in handen heeft op Urk/ bij sgp, slimme zet om de raadsleden via deze weg weer te paaien. Hoop niet dat de raadsleden zich in laten palmen door dit soort acties maar de onderste steen boven krijgen.

  reageer
 • yep

   

  dat geeft en toont vertrouwen naar de betreffende raadsleden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert