Kabinet zet onderzoek naar schaliegas door

NOORDOOSTPOLDER
Het kabinet zet het onderzoek naar schaliegas gewoon door. Dat zei premier Mark Rutte woensdagavond. Hij reageerde op het nieuwe standpunt van regeringspartij PvdA dat er in ons land niet naar deze energiebron zal worden geboord. Noordoostpolder is in beeld als locatie voor proefboringen.

Minister Henk Kamp doet op dit moment onderzoek naar de voor- en nadelen en de mogelijkheden van schaliegas. Op basis van de uitkomsten daarvan komt het kabinet volgend jaar zomer met nadere voorstellen.

Schaliegas wordt gezien als alternatief voor de slinkende gasbel in Groningen. Maar de winning van schaliegas is omstreden omdat er schade aan het milieu kan ontstaan.

reacties (12)

 • Koos W.

   

  U bent dus het type "na mij de zonvloed" lekker goedkoop en de toekomst doet er niet toe. Ecologie is belangrijker dan economie. En ik rij niet in een Prius. Wat niet wil zeggen dat ik op benzine rij.

  reageer
 • Rob

   

  De komende 100 jaar is er nog genoeg fossiele brandstof te vinden om het licht aan te houden. Dus waarom nu haasten terwijl de manieren om groene energie te ontwikkelen niet afdoende zijn? Als zulke energie-vormen alleen haalbaar zijn met subsidie, en er moet nog 80% meer geinvesteerd worden, dan lijkt mij dat economisch niet haalbaar zonder diverse belastingverhogingen en lastenverzwaringen. Rijd u eigenlijk al in een prius?

  reageer
 • Koos W.

   

  Fossiele energie is een doodlopende weg. Simpel omdat het opraakt en het de aarde vernietigd. Groene energie is noodzakelijk om in de toekomst de energie voorziening op peil te houden. En ja, dan moet je nu doorgaan met het plaatsen van windmolens, zonnepanelen etc. En ja dat kan alleen met subsidie. Nooit is gezegd dat groene energie goedkoper is. Deze is echter duurzaam en milieu vriendelijk, en niet eindig.

  reageer
 • Rob

   

  Het is leuk dat wind en zonne energie volop werk aanbieden, maar kijk naar Belgie, daar zijn al plannen gesmeed om in elk dorp de stroom 2 uur van het net af te halen omdat het energie-aanbod niet toereikend is. En momenteel kunnen de vacatures voor offshore-wind energie al niet gevuld worden. Hoe moet dat als er meer en meer bijkomt? Juist ja, buitenlanders inhuren. Dan is het weer huilie huilie en hebben 'ze' onze banen ingepikt... De wereld is nog niet toe aan 100% alternatieve energie, maar de 'groenen' willen dat nog niet beseffen en dus moet zo snel mogelijk dat wind-park of zonnepark er doorheen gedrukt worden, beide energie-vormen die niet zonder subsidie kunnen...

  reageer
 • Ijzerman

   

  Swiebertje, je leeft in het verleden. Corus heet tegenwoordig Tata steel. Wind en zonne energie hebben de toekomst en bieden nu al volop werk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Swiebertje

   

  Verklaar je nader. Ik heb jaren in de energiesector gewerkt dus weet precies waar ik over praat. De Belgen hebben vrijwel enkel kernenergie en windmolens, zie het resultaat. We zullen echt de komende decennia nog fossiele brandstoffen nodig hebben voor een stabiel elektriciteitsnet

  reageer
 • ger

   

  waren wij niet duidelijk genoeg wanneer houden ze.hier nu eens mee op off heeft het nog niet genoeg gekost slimme rutte ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Verhuis naar België en tel je zegeningen zou ik zeggen

  reageer
 • Kees

   

  Gelukkig zet de regering door. Ik was al even bang dat ze zouden luisteren naar het volk en de bezwaren. Dan zouden ze pas echt ongeloofwaardig worden. Doorgaan op de ingeslagen weg. Of je de aarde daarmee nou vernietigd of niet. De trein rijdt met volle vaart richting het ravijn, maar zolang we rijden is er niets aan de hand.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Terecht want samson roept deze populaire dingen wel maar komt niet met een alternatief. Hij wil van alles niks maar accepteert hij het dan als We straks het licht uitdoen als men bij corus een lijn opstart? Want dat zal de realiteit zijn zonder fossiele brandstoffen. Ik vind het prima maar volgens beseffen veel tegenstanders van schaliegas dat niet.

  reageer
 • kees d.

   

  Henk Kamp (eigenlijk rijp voor een verzorgingshuis) zet zolang als ik hem in de politiek ken zijn eigenwijze zin door. Koste wat het kost.

  reageer
 • Zorgelijk en angstig voor de toekomst

   

  Jammer dat een mensenmaatschappij een overkill krijgt door een centenmaatschappij.(Het Roofdier de mens is niet meer te kalmeren de lust van prestatie drang maakt verderf onder zijn lotgenoten) De macht naar het geld brengt het leven op aarde in een stroomversnelling .Blijkbaar beseffen een aantal mensen niet dat aarde behoorlijk van alle kanten wordt beïnvloed . De aardkorst is behoorlijk in beweging ook op natuurlijke wijze. Zie natuurrampen en ongevallen (lekkages in olie- en gasvelden) groter bewijs is er niet!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert