College Dronten wil 1,3 miljoen voor afbouwen wijk De Gilden

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten wil 1,3 miljoen euro om de woningbouw in de wijk De Gilden te stimuleren. Verspreid over de wijk zijn verschillende gaten gevallen, omdat niet alle kavels zijn verkocht. Dat heeft als gevolg dat sommige straten nog niet aangelegd zijn.

Wijkbewoners klagen al zes jaar over de niet afgebouwde straten en het rommelige uitzicht. De gemeente stopt vanaf 1 januari met de stimuleringsmaatregelen voor de woningmarkt in de rest van de gemeente en wil dat geld nu voor De Gilden gebruiken.

Volgens wethouder Hans Engelvaart zijn de algemene maatregelen niet meer nodig, omdat de woningmarkt weer in beweging komt. Er is dan nog wel 8 ton extra nodig voor de wijk De Gilden. De gemeenteraad bespreekt het onderwerp donderdagavond in een commissievergadering.

reacties (6)

 • Drontense

   

  Ja dat weten we en daarom is er bezwaar gemaakt door velen.Een idioot plan helemaal met u eens.

  reageer
 • hans alders

   

  Zouden de toekomstige bewoners al weten dat het vliegveld in Lelystad wil uitbreiden en dat de routes vlak langs en over deze wijk gaan? Gelukkig kan de Raad van State zich nog over dit idiote plan uitspreken, voordat straks duizenden bewoners gedupeerd worden.

  reageer
 • Jan

   

  Warande Lelystad ligt er ook zo bij...

  reageer
 • Drontense

   

  Ja klopt ze nemen niet eens de moeite om een nieuwe foto te nemen.Ook bij ons is het eindelijk na 6 jaar bestraat.Maar dat ging niet vanzelf !!

  reageer
 • gildenaar

   

  En intussen filmbeelden gebruiken van 1,5 tot 2 jaar oud........!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bewoner de gilden

   

  fijn om te horen.......dus nog eens 6 jaar wachten en na 12 jaar genieten van de mooie Gilden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert