Komst bedrijven levert gemeente geen geld op

ALMERE
De bedrijven die de afgelopen maand aankondigden naar Almere te komen, leveren de gemeente geen geld op. In totaal hebben de bedrijven ruim 5 hectare grond nodig, maar de gemeente heeft geen meter industrieterrein verkocht.

Horecagroothandel Sligro neemt een bestaand bedrijfspand in gebruik. Het bedrijf Keppel uit Singapore gaat wel nieuw bouwen, maar gebruikt daarvoor grond van het Datacentrum Almere. Het Amerikaanse beursgenoteerde AXIM Biotechnologies meldde de verhuizing naar Almere, maar de gemeente heeft geen grond aan de Amerikanen verkocht.

De door de gemeente aangekondigde komst van een distributiecentrum van 3,5 hectare blijkt onzeker. "Het distributiecentrum kan heel snel worden gebouwd. En dat schijnt heel belangrijk te zijn in deze sector. Maar de komst is nog niet definitief en dus is er ook geen verkoop van grond", meldt wethouder Mark Pol.

reacties (5)

 • hk

   

  Dat is stomme bedrijfsvoering, eerst dure grond kopen en dan daar weg gaan omdat de grond zo duur was??

  reageer
 • Dirk

   

  Het gaat toch om banen, niet om grond? Misschien moet Almere, net als Lelystad overigens, gewoon een grotere afwaardering plegen. Lijkt net het bedrijfsleven!!! Banen dus, daar draait het om!

  reageer
 • Keesie

   

  Kijk , zo kan het dus ook !! Eerst in de leegstaande panden trekken i.p.v. van weer onnodig bouwen !! Zo wordt de leegstand ook minder en blijft de natuur gespaard . Gemeentes speculeren teveel met grond en de inwoners zijn daarvan de dupe want die betalen steeds meer gemeentebelasting .

  reageer
 • Geef eens voorbeelden, anders is het goedkoop scoren.

  reageer
 • hectare

   

  En er zijn bedrijven die almere verlaten, ivm kostprijs grond en door gemeenteregels bv.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert