Komst bedrijven levert gemeente geen geld op

ALMERE • Do 4 december 2014 | 13:07 • Donderdag 4 december 2014 | 13:07
De bedrijven die de afgelopen maand aankondigden naar Almere te komen, leveren de gemeente geen geld op. In totaal hebben de bedrijven ruim 5 hectare grond nodig, maar de gemeente heeft geen meter industrieterrein verkocht.

Horecagroothandel Sligro neemt een bestaand bedrijfspand in gebruik. Het bedrijf Keppel uit Singapore gaat wel nieuw bouwen, maar gebruikt daarvoor grond van het Datacentrum Almere. Het Amerikaanse beursgenoteerde AXIM Biotechnologies meldde de verhuizing naar Almere, maar de gemeente heeft geen grond aan de Amerikanen verkocht.

De door de gemeente aangekondigde komst van een distributiecentrum van 3,5 hectare blijkt onzeker. "Het distributiecentrum kan heel snel worden gebouwd. En dat schijnt heel belangrijk te zijn in deze sector. Maar de komst is nog niet definitief en dus is er ook geen verkoop van grond", meldt wethouder Mark Pol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel