NOP: Onderzoek schaliegas moet stoppen

NOORDOOSTPOLDER
Het onderzoek naar de voor- en nadelen van schaliegas moet stoppen. De gemeente Noordoostpolder stuurt donderdag een brief met die oproep naar de Tweede Kamer.

Noordoostpolder doet dit in navolging van de gemeente Boxtel. De twee gemeenten zijn in beeld als mogelijke locatie voor proefboringen. Zij vinden het onderzoek verspilling van tijd en geld. Woensdagavond gaf PvdA-leider Diederik Samsom aan dat zijn partij de schaliegasboringen niet langer wil, al mag het onderzoek van hem wel doorgaan.

Dinsdag stemt de Tweede Kamer over een motie om proefboringen naar schaliegas in ieder geval uit te stellen tot na deze kabinetsperiode.

reacties (5)

 • Teun Nijdam.

   

  Die bruggenbouwer Samson wil geen boringen naar schaliegas,wel onderzoeken.wat een draaikont. Nee de werkelijke reden en achtergrond van zijn uitspraak is,dat hij aanstuurt op een kabinetscrises met de VVD,dit in verband met de naderende Provinciale staten,waarin de PVDA en de VVD genadeloos afgestraft gaan worden over de puinhoop die zij van Nederland hebben gemaakt.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik sluit me graag aan bij de mening van Rogier. Men wil van alles niks maar je zult een brede mix van energiebronnen moeten houden waarbij de komende twintig jaar max 30% duurzame bronnen realistisch is . Dus je zult echt niet zonder fossiele brandstoffen kunnen en dat is het echte verhaal wat ik niet van Samson hoor.

  reageer
 • Rinus

   

  Draaikonten standpunt van Diederikje.

  reageer
 • Carry

   

  Dus de PvdA wil geen schaliegas maar wel de onderzoeken! Vreemd ga je toch iets van denken.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Populistisch gedrag van Samsom. Schaliegas is probleem als men de veiligheid niet redelijk kan garanderen. Zolang dat het geval, vormt het boren naar dit soort gas geen probleem. Ik heb ook geen problemen met het proefboren, want dit is eenmalig en om te kijken of er uberhaupt gas in de grond zit. Voor hetzelfde geld zit er geen of te weinig gas in de grond en kan het boek gesloten worden. Overigens mis ik de discussie van welke energievormen wij wel willen hebben. Veel mensen willen geen windmolens, centrales of boringen in hun omgeving hebben. Echter deze installaties zijn wel (voorlopig) noodzakelijk om onze manier van leven mogelijk te maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert