Raad worstelt met kavelkorting

DRONTEN
De gemeenteraad van Dronten is nog niet akkoord met het voorstel om 1,3 miljoen euro uit te trekken voor het stimuleren van woningbouw in de wijk De Gilden. Dat bleek donderdagavond in de raadscommissie. Het college wil met het geld een half jaar lang korting geven op bouwkavels. De lege plekken moeten zo worden gevuld, zodat de wijk kan worden afgebouwd en de definitieve bestrating er kan komen.

GroenLinks en PvdA vinden 1,3 miljoen euro een hoop geld. Zij vragen zich af wat de gemeente doet als de actie geen succes heeft. Ook hebben ze er moeite mee dat het geld uit de zogeheten Nuon-reserves wordt gehaald. De VVD is voor het voorstel.

Volgens wethouder Engelvaart verliest de gemeente meer geld als niet wordt geprobeerd de kavels aan de man te brengen. Het inrichten van kavels als speeltuintjes, zoals de PvdA opperde, kost nog meer geld. De raad neemt later deze maand een definitief besluit.

reacties (7)

 • Kees

   

  Ik net op het nieuws dat er grond te kort is voor volkstuintjes, dus omploegenmdiemboel en volkstuintjes van maken

  reageer
 • Hans v Veen

   

  Wethouder Hans E maakt zich niet populair in De Gilden, bouwproject aan De West tijd om te vertrekken Hans E lang genoeg de boel verziekt in Dronten.

  reageer
 • Anita

   

  Investeer liever geld in oudewijken, of kom burgers die daar te doen hebben met overlast tegemoet. Verlaag de woonlasten en leg parkeerplaatsen aan, zodat studenten ook kunnen parkeren!

  reageer
 • truus

   

  De verwachting is, tegen alle nu positieve berichten in de media in, dat de huizenprijzen de komende jaren nog een verdere daling gaan laten zien. Waarom zou ik dan nu een kavel willen gaan kopen. Als je woonruimte zoekt ok...maar als beleggingsinvestering is dit naar mijn mening onverstandig.

  reageer
 • RD

   

  Word het niet eens tijd om te investeren in de oudere wijken waar speeltuinen verdwijnen, gemeente?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Hebben wij daar net een kavel gekocht kan de buurman een kavel kopen met korting. Leuke CDA wethouder, bedankt jongen.

  reageer
 • henk

   

  ja zijn cda vriendjes willen wel een kavel voor weinig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert