Chipknip-automaat medio januari vervangen

ALMERE
De gemeente Almere vervangt halverwege januari de parkeerautomaten op straat. Per 1 januari is het niet meer mogelijk om te betalen met de chipknip. Er komt de mogelijkheid om te betalen met een bankpas of creditcard.

In de parkeergarages en parkeerterreinen wordt het zelfs mogelijk om vóór het nieuwe jaar met de bankpas te betalen. De gemeente wil voordat de chipknip afgeschaft wordt minimaal één vernieuwde automaat plaatsen per parkeerlocatie.

Op straat blijft het ook mogelijk om te betalen met muntgeld en met de mobiele telefoon.

reacties (5)

 • hk

   

  Ehhh fijn dat je dan eindelijk kunt betalen met creditcard, maar bij de opening van de parkeergarages in Buiten werd gezegd dat je daar niet met creditcard mocht betalen ivm veranderde wettelijke regels op dat gebied (in Stad mocht het wel en mag het nog steeds). Zijn de regels alweer veranderd, waren de regels helemaal nooit veranderd, of wat is hier aan de hand? Graag even uitzoeken journalisten van Omroep Flevoland

  reageer
 • Early Times

   

  Wat mij betreft ook de mogelijkheid voor Contactloos pinnen. Hopenlijk worden de automaten in Buiten ook vervangen; die er nu staan zijn goedkope Tweede Handsjes uit Veendam (dacht ik). Oud roest dus.

  reageer
 • rotje

   

  gebruik al sinds begin dit jaar parkmobiel. wat een verademing. laats even iets opjalen in stad en slecht 8 min gestaan en ook maar 8 min betaald. garage ronden af naar uur. bij automaat gooi je altijd teveel erin.

  reageer
 • Snorretje

   

  Nu nog werkende liften in de parkeergarages rond het centrum.

  reageer
 • Lola

   

  Mocht een keer tijd worden! Grootste frustratie bij parkeren in centrum die achterhaalde automaten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert