Weer bestrijding bruine rat

ALMERE
De gemeente Almere gaat weer op jacht naar de bruine rat. In oktober werd het knaagdier ook al bestreden.

Bij een visser met een vaste stek aan de Lage Vaart is de ziekte van Weil geconstateerd. De urine van de rat is daar de veroorzaker van. Rondom de vaart zijn ook sporen gevonden van de bruine rat.

In het gebied rond de Trekweg, tegenover de Stripheldenbuurt worden vallen geplaatst. De vallen worden onder de grond geplaatst op plekken waar mensen, honden en katten niet bij kunnen.


Foto: @frederiquespigt via Twitter

reacties (6)

 • Nelleke

   

  In de gracht die langs de Wisselweg loopt en zo de Kruidenwijk in gaat zit ook vol met ratten, sommige zijn bijna net zo groot als een klein formaat kat!! De gemeente heeft dit een beetje uit de hand laten lopen. Die ratten ondermijnen de groenstroken langs het water, ze maken hele lange gangen onder het gras. Nog even en dan zitten ze bij mensen in de tuinen.

  reageer
 • vrouwtje

   

  als ik ergens zo een dode rat ziet waar kan ik dat dan melden zodat ik zeker weet dat het wordt weggehaald vanwege honden die eraan snuffelen

  reageer
 • Inge

   

  Ik heb de gemeente gevraagd om een gevonden rat op te ruimen, heel snel en netjes door de gemeente opgelost! Top!

 • Mark

   

  Ze zitten niet alleen in Buiten maar ook in de sloot bij het "kasteel' en zelfs in onze tuin in Haven onder een vlonder. Gemeente gebeld maar die zegt dat je zelf een ongedierte bestrijder mag zoeken. Zij zouden er niets meer aan doen dus als ze nu aangeven wel iets te doen is er binnen een week iets veranderd...?

  reageer
 • jk

   

  het barst van die beesten, ook in de nop, wordt na de jaarwisseling echt een probleem omdat er dan buiten niet meer met rattenvoer bestreden mag worden...

 • Theo

   

  Volgens mijn bescheiden mening is deze gemeente verplicht dit ongedierte te bestrijden, het heeft immers te maken met de volksgezondheid. Of zou het stadsbestuur weer denken dat e.e.a. Weer meevalt en dat er geen vrees bestaat voor het oplaaien van de meest enge ziektes. De gemeente kan wel denken dat de brave burgers hier zelf voor moeten opdraaien maar daar hebben zij het volkomen mis!!

 • maart

   

  dan kan je nog beter de muskus(rat) hebben. Alleen die veroorzaakt weer het ondermijnen van de dijken, waardoor er weer doorbraken kunnen ontstaan. Iedereen die na zijn ontbijt of lunch denkt even brood voor de vogels gooien, moet zich ook eens bedenken dat daarmee ook ratten aangetrokken worden. Gooi geen etenswaren neer in de buurt van de vaart. Ook niet voor de vissen en zwemvogels.

  reageer
 • Willem

   

  Klopt als een bus, die beesten lopen er gewoon met hele families langs je heen tijdens het vissen langs de Lage Vaart. Maar het is een plaag die in heel Flevoland voorkomt. Ook in de Hoge Vaart, Randmeren idem. Veel succes met vangen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • willeMstad

   

  Prima en veilige maatregel. En wie het zielig vindt, google dan maar eens op het rattenhuis in Baarn (1640 stuks als je hen niet afstopt).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert