Flevolanders minst tevreden met eigen leven

FLEVOLAND
Inwoners van Flevoland zijn het minst tevreden met hun leven. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag heeft gepresenteerd.

Ruim 82 procent geeft aan wel tevreden te zijn. Landelijk gezien is dat 85 procent. Drenthenaren zijn met ruim 88 procent het meest tevreden. Er is geen eenduidige verklaring voor te geven waarom bijna 18 procent van de Flevolanders niet tevreden is met zijn leven.

Op de vraag of ze gelukkig zijn gaf ruim 89 procent een positief antwoord. Waarom dat percentage hoger ligt is onduidelijk.

reacties (14)

 • ikke

   

  Hoe kan dat nou? 18% ontevreden, maar 50% stemt PVV?

  reageer
 • Koos W.

   

  Meer dan 80% van alle NL-ers is tevreden. In Flevoland 82%. Volgens mij is dit een positief bericht, dus snap ik de negatieve reacties niet. Ik denk dat we (voor zover eerder wel gelezen) wij tot de een van de hoogste van de wereld horen. Dus wat is het probleem? En als je een lijstje maakt staat er altijd iemand onder en altijd iemand bovenaan, maar het verschil is marginaal.

  reageer
 • hf

   

  @ gelukkeling. En ook @ alle anderen die zo reageren als jij. Ik word altijd zo moe van mensen die zo reageren. Nee mij is ook niets gevraagd. Dat hoeft ook niet om tot een gedegen conclusie te komen in een onderzoek. Je snapt toch wel dat men werkt met steekproeven die representatief zijn voor de bevolking. Ik weet niet hoeveel mensen zijn ondervraagd voor dit onderzoek, dus ik weet ook niet wat de foutmarge is. Maar bij een onderzoek, door een instantie als deze, is dit sowieso wetenschappelijk verantwoord. Er zijn verschillende websites die voor jou kunnen berekenen wat je steekproef grootte moet zijn bij een bepaalde foutmarge. Bij een foutmarge van 5% is de steekproef ongeveer 700 van de 16.000.000 Nederlanders. Dat verbaast je vast he? Dat men maar zo weinig mensen hoeft te ondervragen om toch een representatieve uitslag te krijgen. En dan hebben ze jou niet eens gevraagd. Als jij bij die 700 Nederlanders zat, was dan de uitslag wel correct volgens jou?

  reageer
 • Paul

   

  Ze hebben mij ook niet gebeld en ik geef mijn leven in Flevoland toch echt een 9 !! Ben vanuit de randstad zo'n 15 jaar geleden naar Flevoland gekomen en wil toch echt niet terug !! Dus hoezo ontevreden ??

  reageer
 • tsja

   

  Wie onderzoekt dit eigenlijk. En waar is het gehouden. Alleen mensen ondervraagd in de P.I. Almere?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • urker

   

  ik ben gelukkig

  reageer
 • Peter

   

  Ik ben zeer tevreden. Leuke baan met 6,5 k netto in de maand, leuk vrijstaand huis aan de rand van een natuurgebied. fantastische vrouw ook met een leuke baan, 2 fantastische kinderen allebei toppers in hun studierichting. mij hoor je niet klagen.

  reageer
 • Piet

   

  In Drenthe woon je mooi, net als hier? Maar toch, wij zijn toch het lage landen putje? Moeten weer meer wat gevoel kweken.

  reageer
 • Gelukkeling

   

  Mij hebben ze niks gevraagd... Hierdoor word ik wel wantrouwig over de uitkomst van dit onderzoek, maar zeker niet minder gelukkig of tevreden :-)

  reageer
 • ron

   

  tevreden en gelukkig zijn, zijn gewoon andere begrippen waarom is dat zo gek? ik behoor bij beide meerderheden. maar zou je de reageerders op internet gaan meten dan kom je denk ik veeeel lager uit.

  reageer
 • Wim

   

  Nu nog uitsplitsen op gemeente. Zeewoldenaren zijn over het algemeen, tevreden .

  reageer
 • Willie

   

  Flevolanders zijn gelukkig niet tevreden met hun grote wantrouwen.

  reageer
 • Buitenaar

   

  Zal als onderzoeker weer wel tevreden zijn met dit antwoord

  reageer
 • Havenaar

   

  Ik ben helemaal niet tevreden met dit soort onderzoeken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert