Akkoord tussen Flevoziekenhuis en Achmea

ALMERE
Het Flevoziekenhuis in Almere en zorgverzekeraar Achmea hebben een akkoord bereikt over de zorgverlening in 2015. Dat betekent dat alle verzekerden van Achmea volgend jaar terecht kunnen bij het Flevoziekenhuis. Dat laat het ziekenhuis vrijdagavond weten.

De overeenkomst is belangrijk voor verzekerden met een naturapolis. Zonder akkoord met Achmea zouden zij zorg in het Flevoziekenhuis niet geheel vergoed krijgen. Zij zouden dan voor behandelingen naar andere ziekenhuizen moeten uitwijken, waar Achmea wel contracten mee heeft afgesloten.

Het akkoord geldt voor alle verzekerden van Achmea inclusief de merken Zilveren Kruis, FBTO, AGIS, Avéro, De Friesland en Interpolis. Het Flevoziekenhuis had al eerder afspraken gemaakt over 2015 met de andere verzekeraars.

reacties (27)

 • jan

   

  alle onderdelen van achmea worden nu vergoed.

  reageer
 • MKM

   

  Ook bij de verschillende labels van Achmea is er gewoon een polis waarmee je overal terecht kunt. En ja, die is wat duurder dan andere waarbij de keuze beperkt is.

  reageer
 • Peter

   

  Dat is dus niet waar. Ook met een restitutie polis ben je gehouden om naar zorg verleners te gaan waar een contract mee is afgesloten. Ook in die gevallen krijg je anders een rekening. De contacten die ze met elkaar moeten sluiten is een afspraak met de Nederlandse zorg autoriteit om de kosten onder controle te krijgen en niet bedacht dit de verzekeraars. Iedereen die denkt dat we wel terug kunnen naar het ziekenfonds hebben geen idee waar ze het over hebben. Het eigen risico is ook verzekeraars en doorn in het oog maar wordt opgelegd door Den Haag.

  reageer
 • Poe

   

  De mensen die hier zo tekeer gaan snappen het niet. Wanneer je een natura polis hebt (die goedkoper is omdat je keuze vrijheid inlevert voor geld) kan je alleen terecht bij aangesloten zorgverleners. In ALLE andere gevallen vergoed achmea gewoon.

  reageer
 • MKM

   

  Helemaal eens. Spoedeisende zaken worden dan ook altijd afgehandeld. Of het nu om brand gaat of om spoedeisende hulp. Wanneer ik gepland wil laten repareren hangt het van de gemaakte afspraken af. De inboedelverzekering keert gewoon een bedrag uit. De zorgverzekeraar ook, tenzij ik goedkoper uit wil zijn, dan bepaalt de zorgverzekeraar iets meer of krijg ik minder vergoed.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • piet

   

  maar na 2015 toch wel?

  reageer
 • Andries

   

  Klopt. Verzekerd bij ZilverenKruis kun je in het Flevo niet terecht. Alleen acute hulp vanuit de ambulance. ZilverenKruis moet je vanuit Almere naar Dordrecht

  reageer
 • Kees d.

   

  @MKM Jou inboedelverzekering zegt ook niet tegen jou dat je bij brand de door hun gekozen brandweer moet bellen. Het is totale waanzin dat een ziekenhuis een contract met een verzekeraar moet aangaan. Terug met de basis premie in het ziekenfonds.

  reageer
 • MKM

   

  De verzekeraar betaalt gewoon wat je hebt afgesproken. Zie de polisvoorwaarden.

  reageer
 • MKM

   

  Hangt af van de verzekeraar, veelal betalen ze ook bij niet gecontracteerde ziekenhuizen bv 50% of 75%. Goed opletten welke variant van basisverzekering je kiest.

  reageer
 • nanouska

   

  Oke bedankt voor je antwoord.

  reageer
 • Karin

   

  wat een idioot gedoe dat gesjoemel met verzekeraars/ziekenhuizen. Had je vroeger toch ook niet. Nu gaat het alleen maar om WINST en niet meer om de zorg voor mensen.Bah. Wat een vreselijk land is het toch geworden. Je wordt bang om oud en gebrekkig te worden, want dan ben je zwaar de klos!! En de managers maar graaien, echt héél erg!

  reageer
 • Wim

   

  Daar zijn ze nu te laat mee. Door hun getreuzel ben ik nu over gestapt. Beter verzekerd en nog goedkoper uit ook.

  reageer
 • Zuster

   

  De ziekenhuizen zouden met zijn alle zich eens tegen de zorgverzekeraars moeten keren. Als ze een front maken, misschien dat de verzekeraars dan weer normale vergoeding geeft aan de ziekenhuizen. Zij gigantische nettowinst elk jaar. En de ene na de andere ziekenhuis gaat failliet.

  reageer
 • mel

   

  ik hoor dat als je bij zilverenkruis zit dat je juist niet bij het flevoziekenhuis terecht kan ...ja tuurlijk alles kan maar dat je dan uit eigenzak moet betalen. ..

  reageer
 • kees d.

   

  Volgens mij gaan de zorgverzekeraars hun boekje ver te buiten. Je bent verzekerd, je hebt zorg nodig en je legt de claim bij de verzekering. DIE MOET BETALEN! Zo is mij altijd geleerd hoe een verzekering werkt en niet anders. Er gaat meer geld uit naar commercie dan naar de zorg. Ook dit moet anders. Bestuursvoorzitters terug naar de Balkenende norm, minder geld naar reclame en gaan werken zoals een verzekering dient te werken. Pas zo houden we de zorg goedkoop.

  reageer
 • Barbara

   

  Voor je een nieuwe polis afsluit kunt je je verzekeringmij bellen om te vragen of alle specialismen in jouw ziekenhuis onder contract staan of niet. Binnen 2 tellen weten ze je dat te vertellen.

  reageer
 • kees

   

  echt ongelovelijk deze beeldvorming. nederland heeft de beste zorg ter wereld. alle landen zijn stinkend jaloers. en maar klagen. 95 miljard geven we uit aan zorg. en wat betaal jij. een schijntje. ga is praten met mensen uit onze buurlanden en je komt erachter dat ons systeem prachtig is.

  reageer
 • kees

   

  even het bericht goed lezen

  reageer
 • Flevoburger

   

  Hmmm, zorgverzekeraars: Aangestuurd door de VVD winst maken over de medische ellende van anderen...... Ben benieuwd hoeveel procent er van iedere voor zorg betaalde euro er echt aan zorg wordt besteed. De graaiers varen er wel bij.

  reageer
 • klaas

   

  alleen van al deze regelgeving wordt je al doodziek..wat een ziek land leven we in

  reageer
 • Wouter D

   

  De zorg wordt al jaren geregeerd door zorgverzekeraars welke afspraken maken met ziekenhuizen. Zit je bij de verzekeraar die geen contract heeft met het Flevo mag je altijd maar binnen, maar krijg je niets vergoed. Alleen als je met spoed binnenkomt zal het worden vergoed. Eigen risico is voor een ieder gelijk behalve mensen die principieel niet verzekerd zijn. Dan zal de belastingdienst toeslagen en premie inhouden. Asielzoekers betalen niets en geen eigen risico en kunnen overal terecht. Welkom in NL

  reageer
 • Angelique B

   

  De andere verzekeraars, waar onder Menzis, hadden hun contract met het Flevoziekenhuis al rond. Alleen Achmea nog niet.

  reageer
 • frits

   

  agis bestaat met ingang van 1 januari niet meer , en voor menzis kijk je even op de site bij ze .

  reageer
 • nanouska

   

  En hoe zit het met de mensen die bij de Menzis zitten kunnen/mogen die ook naar het flevoziekenhuis. Hoe kom ik daar achter?

  reageer
 • Henk

   

  Het ziekenhuis, de verzekeraar heeft in NL de macht. Het zal wel een beroerde afspraak zijn voor t ziekenhuis. In ieder geval beroerder dan bij andere verzekeringen, want die zijn al langer afgesloten. De kans is groot dat er op de helft van volgend jaar al wachtlijsten ontstaan voor Achmea klanten bij t ziekenhuis in Almere.

  reageer
 • John

   

  Wie heeft water bij de wijn gedaan.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert