"Gemeente moet klaar staan voor riviercruiseschepen'

LELYSTAD • Zo 7 december 2014 | 19:54 • Zondag 7 december 2014 | 19:54
Lelystad moet klaar staan voor de komst van riviercruiseschepen. Dat zegt voorzitter Hans Gerson van de Amsterdam Cruise Port.

De ACP promoot havens en locaties bij rederijen en touroperators, die Lelystad wel zien zitten als locatie. Maar dan moet Lelystad de cruiseschepen en de passagiers wel voldoende kunnen bieden, zegt Gerson. De schepen komen alleen naar Lelystad als de haven voldoende voorzieningen heeft en als de toeristen er iets kunnen doen.

Volgens Gerson hebben tenminste twee ondernemingen plannen voor het aandoen van Lelystad. Het gaat om KD-Lines en Viking River Cruises. Op de riviercruiseschepen zitten zo'n 150 tot 200 toeristen die bereid zijn geld uit te geven. Omdat Hoorn en Volendam deze grote schepen weert, biedt dat kansen voor bijvoorbeeld Lelystad, maar ook Urk benadrukt Gerson.

Elke keer als een riviercruiseschip afmeert levert dat volgens de ACP zo'n 20.000 euro op. De gemeenteraad van Lelystad praat dinsdag over het plan.


Foto riviercruiseschip: Amsterdam Cruise Port

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel