Criminoloog prijst aanpak risicojongeren

LELYSTAD
Criminoloog en bestuurskundige Eric Bervoets prijst de aanpak van Lelystad om risicojongeren uit de criminaliteit te houden. In de evaluatie van het zogeheten Eropaf team constateert Bervoets dat de organisatie voorloopt op de rest van Nederland.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal jongeren dat verdacht wordt van een misdrijf is gedaald. Van bijna 900 jongeren in 2013 naar 600 in de eerste negen maanden van dit jaar.

De gemeente Lelystad, politie, welzijn en de kerken werken goed samen concludeert Bervoets. De schotten tussen de instanties zijn verdwenen, de betrokkenheid is groot en er wordt actief ingezet op het tijdig leggen van contacten met jongeren.

reacties (3)

 • kees

   

  is er een keer iets positiefs te melden...

  reageer
 • ik hoop dat er ook iets gebeurd met de ouders. Het is nog altijd de 1e verantwoordelijkheid van de ouders dat hun kinderen zich gedragen. Ouders zijn er niet altijd bij, maar ik merk vaak dat bij deze jongens in de basis al dingen niet lekker gelopen zijn. Als zij nou eens beginnen met fatsoenlijk gedrag en daarna eens beginnen op te voeden

  reageer
 • Welzijn

   

  Nou lekker is dat er staat niet bij dat alle jongeren lokalen wegens bezuinigingen worden gesloten. Iets wat blijkbaar werkt wordt wegbezuinigd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert