Actiegroep 'Tegengas' presenteert zich

NOORDOOSTPOLDER • Ma 8 december 2014 | 8:37 • Maandag 8 december 2014 | 8:37
In 't Voorhuys in Emmeloord is maandagochtend het startsein gegeven voor het samenwerkingsverband Tegengas. Deze organisatie wil niet dat er in Noordoostpolder proefboringen naar Schaliegas worden gedaan. In het samenwerkingsverband zijn het bedrijfsleven, LTO, de 10 dorpsbelangen, twee actiegroepen en woningcorporatie Mercatus verenigd.

Eén van de actiegroepen is Schaliegasvrij Noordoostpolder. Hylke Hekkenberg van deze groep is pas gerustgesteld als de vergunningen zijn ingetrokken, de voorbereidingen zijn stilgelegd en schaliegasboringen zijn verboden.

Hekkenberg is niet gelukkig met minister Kamp van Economische Zaken die doorgaat met de voorbereidingen voor proefboringen. Aan de andere kant is de actiegroep wel blij dat de PvdA in de Tweede Kamer nu tegen is. Dinsdagavond wordt wellicht een motie aangenomen waarin staat dat in deze kabinetsperiode geen proefboringen worden gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel