Jaar cel geëist tegen notaris in Peseta-zaak

ALMERE
De officier van justitie heeft maandag tegen een notaris uit Almere één jaar gevangenisstraf geëist wegens hypotheekfraude en witwassen.

Volgens het OM maakte deze verdachte notaris ook deel uit van de criminele organisatie in een grote vastgoedfraudezaak. De organisatie kocht huizen op met vervalste hypotheken. De notaris had de verkoop van deze huizen nooit mogen goedkeuren, stelde de officier. De notaris wist ook dat hij aan katvangers verkocht, daarom wil het OM ook een beroepsverbod. De verdachte zou 4 jaar lang geen notaris mogen zijn.

De notaris noemde de beschuldigingen belachelijk en onzinnig. Hij hield vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Hij heeft zich aan alle regels gehouden en hij kon niet weten dat er fraude werd gepleegd. De notaris die ziek is sinds hij in november 2011 drie weken in voorarrest zat, vertelde dat hij is geruïneerd door deze strafzaak

De behandeling van de zogeheten Peseta-zaak gaat dinsdag verder met de advocaat van de notaris. Er moeten nog 10 verdachten voorkomen. In alle zaken wordt op 15 februari uitspraak gedaan.

reacties (1)

  • klerk

     

    Hij mag/moet helemaal geen 4 jaar zijn ambt meer uitoefenen, maar voor levenslang niet meer.Bovendien moeten we niet spreken van Ex-notaris ? Zijn integriteit is immers in het geding en dan wordt je toch uit de Koninklijke Broederschap geknikkerd.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert