Jaar cel geëist tegen notaris in Peseta-zaak

ALMERE • Ma 8 december 2014 | 21:36 • Maandag 8 december 2014 | 21:36
De officier van justitie heeft maandag tegen een notaris uit Almere één jaar gevangenisstraf geëist wegens hypotheekfraude en witwassen.

Volgens het OM maakte deze verdachte notaris ook deel uit van de criminele organisatie in een grote vastgoedfraudezaak. De organisatie kocht huizen op met vervalste hypotheken. De notaris had de verkoop van deze huizen nooit mogen goedkeuren, stelde de officier. De notaris wist ook dat hij aan katvangers verkocht, daarom wil het OM ook een beroepsverbod. De verdachte zou 4 jaar lang geen notaris mogen zijn.

De notaris noemde de beschuldigingen belachelijk en onzinnig. Hij hield vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Hij heeft zich aan alle regels gehouden en hij kon niet weten dat er fraude werd gepleegd. De notaris die ziek is sinds hij in november 2011 drie weken in voorarrest zat, vertelde dat hij is geruïneerd door deze strafzaak

De behandeling van de zogeheten Peseta-zaak gaat dinsdag verder met de advocaat van de notaris. Er moeten nog 10 verdachten voorkomen. In alle zaken wordt op 15 februari uitspraak gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel