Ondernemers geïnformeerd over Participatiewet

FLEVOLAND
Terwijl Flevoland gebukt gaat onder hoge werkloosheidscijfers, komt de overheid met de participatiewet. Doel is om iedereen die kan werken, aan het werk te helpen.

De komende jaren moeten honderdduizend mensen uit de bijstand, van de sociale werkvoorziening en de Wajong aan de slag in een gewone baan. Maandagavond was er een bijeenkomst om Flevolandse ondernemers enthousiast te maken om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Vaak hebben ondernemers vooroordelen dat bijvoorbeeld een Wajonger door zijn handicap niet zou kunnen werken. Terwijl dit met een kleine aanpassing juist heel goed mogelijk is.

reacties (7)

 • Flevoburger

   

  De participatiewet? Dat heeft niets te maken met meer mensen aan het werk. Voor meer mensen aan het werk heb je gewoon heel simpel meer banen nodig. De participatie wet is gewoon een ordinaire bezuiniging van onze overheid die zelf gewoon doorgaat met ONS geld onverantwoord te verbrassen. Volgens een rapport van de rekenkamer heeft onze overheid in 2013 €4,2 miljard uitgegeven aan ontwikkelingshulp. Er is volgens diezelfde rekenkamer geen zicht op waar het geld is gebleven en of dit geld inderdaad doeltreffend is uitgegeven. Met welk recht / wat is de persoonlijke meerwaarde van een politicus om bijvoorbeeld nog steeds aanspraak te kunnen maken op de wachtgeldregeling? Waarom zien we daar GEEN versobering? enz

  reageer
 • Eddie

   

  Hahahaha held (beetje dom maar wel leuk)

  reageer
 • ron

   

  ik vrees ook dat dat de enige oplossing is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En als je daarbij optelt dat de mensen dus niet meer met de VUT gaan maar in plaats daarvan zo'n 4 jaar langer door moeten werken (67) betekent dat een carrière zo'n 10% langer wordt. Daar breng je de werkloosheid niet mee terug. Er is werkelijk maar één manier: iedereen naar de 4-daagse werkweek. En inderdaad ook 20% minder brutoloon.

  reageer
 • almere

   

  heb je een wajong uitkering krijgt de werkgever een subsidie voor een paar jaar zo ben je een goedkope arbeidskracht stopt de subsidie dan sta je na een paar jaar weer aan de kant ,daar bij hebben we oostblokkers in ovevloed en de gezonde mens komt al niet eens aan een baan hier

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  De overheid moet eens gaan inzien dat er simpelweg niet meer banen zijn. Alle groepen Die zij aan het werk proberen te helpen, zorgen ervoor dat andere mensen ontslagen worden, dus het is het rondpompen van vacatures.

  reageer
 • John

   

  Eerst zien, dan geloven. Solliciteer me rot maar helaas nog steeds niets.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert