Gladheid zorgt voor problemen A6

FLEVOLAND
Gladheid zorgde voor fileleed dinsdagochtend op de A6 rond Lelystad. Zowel in noordelijke richting als in zuidelijke richting waren er vertragingen.

Automobilisten die uit de richting Almere naar Lelystad wilden konden de afrit Lelystad niet gebruiken. Die was afgesloten door de gladheid. Verkeer moest de volgende afslag nemen en omrijden.

Ook gebeurden er twee ongelukken op de A6 door gladheid. Een bestuurder uit Blokzijl zag de file te laat en botste op de auto voor hem. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de ANWB en de Verkeers Informatie Dienst was de ochtendspits met landelijk 400 kilometer file de drukste van het jaar.

De politie kreeg vanochtend meerdere meldingen binnen van ongelukken door gladheid. In Lelystad gingen meerdere fietsers onderuit. Volgens de politie was het vooral glad op de fietsbruggen over de dreven. Bij het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad kwamen tien mensen binnen op de spoedeisende hulp. Dat waren vooral uitgegleden fietsers met botbreuken.

Zo gleed op de kruising van de Oostranddreef met de Runderweg een man op een scooter onderuit. Toen de politie op de plek van het ongeluk kwam, stond de scooterrijder aan de kant van de weg. Hij kon zelf weer verder rijden.

reacties (33)

 • Zout

   

  Leest de laatste twee alinea's van het bericht!

  reageer
 • Lely

   

  Ongelooflijk..........wat een lappen tekst en de onzin die sommige mensen uitkramen ! Hierbij is de spelling en het taal gebruik ver onder de maat. Wanneer er nog iets nuttig gezegd zou worden dan... Maar ja, het is helaas niet anders.................

  reageer
 • Raag

   

  Dus mensen... Wees voorbereid als je de komende maanden de weg op gaat en wees voorzichtig!

  reageer
 • JeeBee

   

  Toch apart dat mensen de gladheid op de A6 in verband weten te brengen met het strooibeleid van een gemeente. Ik denk dat ik de Gemeente Noordoostpolder ook maar eens verantwoordelijk ga houden voor de vermeende problemen met de Ketelbrug.....

  reageer
 • MKM

   

  Met alle wetenschap uit eerder geplaatste berichten is overigens wel te verwachten dat er de rest van de winter geen ongelukken meer gebeuren. We weten nu immers dat alles op strooigebied slecht geregeld is, dus kunnen we daar mooi rekening mee houden...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tom

   

  Nou, vertel: wat heb JIJ allemaal gedaan om de zaken te verbeteren. Tot nog toe zie ik je alleen maar jezelf overschreeuwen hier en wat roeptoeteren. Wat is jouw bijdrage behalve vertellen dat het altijd een ander is die het verkeerd heeft gedaan?

  reageer
 • Ikke

   

  De raad, laat me niet lachen, ik wil wel eens weten wat wij aankomend jaar aan afvalstoffenheffing moeten gaan betalen, dit word door dezelfde raad bepaald, en pas geleden werd bekend gemaakt dat de gemeente geld verdiend heeft aan het afval wat wij weggooien, de gemeente Dronten heeft de afvalstoffenheffing al 2 keer verlaagd, de gemeente Zeewolde heeft per huishouden een bedrag terugbetaald maar in Lelystad worden er andere potjes mee gevuld. De veegdienst Is door aanbesteding naar knipscheer gegaan, een paar jaar geleden werd dit door hvc gedaan, minimaal 4 keer per jaar door elke straat, nu 1 keer, zelfs kwam ik ze S, nachts tegen toen waren ze de turborontondes aan het vegen, als dat allemaal niet hoeft kan het idd goedkoper, de gemeente heeft nergens geld voor maar voor hun eigen gerieven genoeg. En als je niet genoeg budget hebt voor een fatsoenlijke strooidienst zal je dit eerst moeten oplossen, maar niet de betalende burger opschepen met een nutteloze aannemer die kwaliteit en kwanditeit niet in zijn woordenboek heeft staan. En een gemeente die alleen naar de centen kijkt. Een vast budget voor een strooidienst kan je nooit maken omdat je niet weet wat de winter gaat brengen, en een strooiplan maken Is geen probleem.

  reageer
 • Zout

   

  Te vroeg is idd niet handig maar dat hebben ze wel gedaan de avond ervoor is om 22:00 gestrooid zie Twitter account van de gemeente. Ipv van om 04:00 te beginnen voor de spits, nu was het meeste zout weggespoeld en moest er met spoed alsnog gestrooid worden maar dat gaat natuurlijk niet lukken als het zout uit dronten moet komen

  reageer
 • master

   

  Jaren lang is er gestrooid door de chauffeurs welke ook op de vuilniswagens rijden in Lelystad wat later HVC is geworden, sommige chauffeurs strooiden al meer als 20 jaar en wisten door hun ervaring alle knelpunten van de stad. Dag en nacht stonden ze klaar ook met de kerst en met nieuwjaar Maar door de bezuinigingen van de gemeente Lelystad zijn ze aan de kant gezet, en nu wordt er gestrooid door mensen die totaal geen ervaring hebben op dit gebied. Maar alles draait om geld tegenwoordig en niet meer om kwaliteit en vakmanschap

  reageer
 • jan

   

  Ik wil niet zeuren en klagen, maar feit is dat ik vanmorgen tijdens het fietsen van mijn krantenwijk al constateerde dat het glad was (5 Uur), ik ben ondanks die wetenschap behoorlijk onderuit gegaan, op de fiets heb je dit jammer genoeg wel ééns. De gemeente had kunnen weten dat met de neerslag van de afgelopen avond, het zout geen dienst meer zou doen en dat er bij vorst gewoon weer gestrooid had moeten worden. vroeger was het zo dat degene die moesten strooien op kritieke momenten gewoon de straat op gingen om te controleren of het glad was, met de automatisering is dit echter niet meer het geval, maar misschien moet hier toch maar weer mee begonnen worden!

  reageer
 • Tom

   

  Hebben we het nog steeds over de A6??? Want dat is geen 'gemeentelijke' weg. Oh, en elke keer bij elk onderwerp zijn er mensen roepen dat dat bezuinigen niet zo maar kan voor het onderwerp waardoor zij geraakt zijn. Maar toch maakt de volksvertegenwoordiging (de Raad dus) keuzes. Want er is minder geld beschikbaar, en keuzes zullen gemaakt moeten worden. De vorst/ijzel periode begon overigens laat in de nacht cq. vroeg in de ochtend. Het duurt enige tijd voordat er overal gestrooid is, te vroeg strooien is ook niet handig. Maar wellicht moet jij de volgende keer de strooiplannen opstellen en daarbij alle aspekten beter regelen als nu, met het beschikbare budget.

  reageer
 • Ikke

   

  Er Is wel gestrooid maar te laat, te weinig en zonder enig besef waar ze mee bezig zijn. de gemeente Lelystad denkt dat door aanbesteding het goedkoper kan en gooit alles overboord wat ze hadden. Nieuwe technieken en dan kan het met minder zout, dat het ingereden moet worden is niet aan de orde want hier krijg je mee te maken als het sneeuwt. Voor dit werk heb je mensen nodig met ervaring en papieren en geen straatmakers die bijbeunen. Beter voor het milieu zeggen ze, ook geen rekening gehouden met auto's die lang staan te wachten met draaiende motor, schades aan auto, s, olie op de weg, mensen met botbreuken of nog erger. Maakt niet uit want er Is gestrooid dus geen verantwoordelijkheid meer voor gemeente. 1 ding Is zeker als het dit jaar een strenge winter word met veel sneeuw, ijzel, regen en vorst, word het in Lelystad pas echt een chaos. (ze kunnen dit al niet naar behoren) Nu dat de strooiwagens uit Dronten komen en chauffeurs die in Lelystad wonen eerst naar Dronten moeten om vervolgens in Lelystad te gaan strooien zullen ze altijd te laat zijn. Maar goed voor de gemeente Is het goedkoper.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik reed om half acht via de afslag, die toen nog geopend was, en op dat moment stond er iemand in de berm, en werd er door rijkswaterstaat en de politie gewezen op het gevaar. Evengoed kon de bocht gewoon met de maximum aangegeven snelheid genomen worden, dus is het duidelijk waar het aan gelegen heeft.

  reageer
 • Dick

   

  Begrijpend lezen wat moeilijk? Lees nog even goed wat ik schrijf. Richting Almere!

  reageer
 • Je aanpassen aan de weers omstandigheden is ook een optie, inplaats iemand de schuld te geven. er werd gister nog duidelijk gemaakt dat het lokaal glad kon zijn

  reageer
 • Hahaha...

   

  Hahaha, jullie zijn me wel een stelletje...jullie hadden toch ook kunnen strooien op de weg om je huis heen? Als iedereen een stukje doet...

  reageer
 • mam

   

  Als ik 's morgens mijn autoruiten moet krabben weet ik dan het vriest en hou er dus rekening mee dat het glad kan zijn. Maar voor sommige is dit heel erg moeilijk, zij nemen absoluut geen gas terug met alle gevolgen van dien. Ga gewoon een half uur van huis, rij rustig, natuurlijk kan er altijd iets gebeuren. Wat ik ook heel vervelend vindt is dat men de autoruiten niet schoonmaakt, dit belemmert het zicht voor jezelf maar ook voor de automobilist achter je, het dan onmogelijk om ver naar voren te kijken.

  reageer
 • 13XX

   

  in de reacties hieronder krijgt iedereen de schuld, behalve de bestuurders. Merkwaardig.

  reageer
 • maurice

   

  hele afrit lelystad afgesloten! heeft ook nix met gladheid te maken? strooiautos gewoon veel te laat op lokaties! slecht werk en de winter begint nog maar net! wordt vervolgt!

  reageer
 • Geert

   

  Hallo mopperkontjes. Ligt het alweer aan een ander? Wie op de kachel gaat moet op de blaren zitten.

  reageer
 • Lely

   

  Zeuren, klagen, betweters.......BAH !!!

  reageer
 • Bart

   

  op de fietspaden was echt niet gestrooid in lelystad. pas rond 10 uur toen het begon te dooien reed er een langs. Goed hoor die bezuinigingen, merk je helemaal niks van...

  reageer
 • ron

   

  eerste echte gladheiddag is het elk jaar raak

  reageer
 • Dick

   

  De kop-staart aanrijding op de A6 richting Almere had TOTAAL NIETS met gladheid te maken. Dat is gewoon een kwestie "niet uit je doppen kijken" geweest. Waarom? whatsapp, e-mail, sms? Dat weet ik dan weer niet.

  reageer
 • MKM

   

  In Lelystad was er in elk geval gestrooid. Maar ja, meerdere kanten aan het verhaal. Niet overal wordt gestrooid en strooien helpt niet altijd even goed. Zelfs als je goed oplet (genoeg signalen dat het wel eens glad zou kunnen zijn), kan er natuurlijk iets misgaan. Vervelend voor de betrokkenen.

  reageer
 • jenny

   

  wanneer het echt nodig is om te strooien blijven ze weg.... tsss

  reageer
 • maurice mulder

   

  oorzaak gladheid probleem A6, door RWS gekozen goedkope Aannemer! deze strooien het areaal met te weinig strooivrachtautos! daardoor rijden deze autos met snelheden van 90km per uur over de snelweg! om boetes proberen te voorkomen ivm binnen 2 uur areaal gestrooid!! terwijl max snelheid 70 km per uur is!! hierdoor krijg je zeer slecht strooibeeld!! RWS vindt veiligheid van automobilist totaal niet belangrijk!!

  reageer
 • Ga lekker allemaal afvragen of er wel of niet goed gestrooid is, maar het zout moet in gereden worden en snachts gebeurt dat niet of nauwlijks. als het zout er op gegooit word dan werkt het al minder.

  reageer
 • KjV

   

  Helemaal mee eens piet !

  reageer
 • Maikel

   

  ja, er is wel gestrooid, maar er word op een nieuwe manier gestrooid. En dat zou veel minder zout kosten......... Dus, tel uit je winst. Althans in zout, want de pleisters en blikschade, die zijn natuurlijk niet op kosten van de gemeente.

  reageer
 • KjV

   

  Is dit een kwestie van te laat strooien?

  reageer
 • piet

   

  er wordt voor gewaarschuwd. en ik snap niet dat er dus nu zo weinig gestrooid wordt.

  reageer
 • Karin

   

  Is er dan niet of onvoldoende gestrooid?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert