"Almeerse notaris wist niets van dubieuze constructies"

ALMERE • Di 9 december 2014 | 16:03 • Dinsdag 9 december 2014 | 16:03
De Almeerse notaris die voor de rechter staat wegens hypotheekfraude en witwassen speelt volgens zijn advocaat maar een kleine rol in de vastgoedfraudezaak. Hij was betrokken bij een drietal transacties maar wist niets van dubieuze constructies.

Justitie eist in deze Peseta-zaak een beroepsverbod en een celstraf tegen de notaris. Volgens advocaat Geertsma had de verdachte geen enkele reden om risico's te nemen, want hij verdiende maar 1200 euro met de transacties. Geertsma stelt dat justitie er alleen maar op gefocust is geweest om een notaris uit de bovenwereld te betrekken bij de opsporing van duistere geldstromen in de onderwereld.

Intussen is de notaris door de vervolging zijn baan, zijn kantoor en zijn goede naam kwijt, aldus Geertsma. Bovendien vindt de advocaat dat de notaris niet door een strafrechter uit zijn ambt kan worden gezet. Dat moet via een andere juridische weg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel