"Almeerse notaris wist niets van dubieuze constructies"

ALMERE
De Almeerse notaris die voor de rechter staat wegens hypotheekfraude en witwassen speelt volgens zijn advocaat maar een kleine rol in de vastgoedfraudezaak. Hij was betrokken bij een drietal transacties maar wist niets van dubieuze constructies.

Justitie eist in deze Peseta-zaak een beroepsverbod en een celstraf tegen de notaris. Volgens advocaat Geertsma had de verdachte geen enkele reden om risico's te nemen, want hij verdiende maar 1200 euro met de transacties. Geertsma stelt dat justitie er alleen maar op gefocust is geweest om een notaris uit de bovenwereld te betrekken bij de opsporing van duistere geldstromen in de onderwereld.

Intussen is de notaris door de vervolging zijn baan, zijn kantoor en zijn goede naam kwijt, aldus Geertsma. Bovendien vindt de advocaat dat de notaris niet door een strafrechter uit zijn ambt kan worden gezet. Dat moet via een andere juridische weg.

reacties (2)

 • Johnny

   

  Deze notaris is 3 jaar geleden opgepakt en pas nu dient deze zaak! Als een notaris zijn werk zo traag zou doen als het OM in deze zaak werd hij linea recta zijn vak uitgeknikkerd, zeker als de belangen voor betrokkenen zo groot zijn. Het OM verdient hier een hele dikke onvoldoende. De advocaat heeft trouwens volkomen gelijk. Het OM probeert nu er van alles bij te slepen om de notaris veroordeeld te krijgen, maar de reden daarvoor is naar mijn inschatting inmiddels het ten koste van alles voorkomen dat er een schadevergoeding betaald moet worden.

  reageer
 • Frenky

   

  Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert