Gedeputeerde wordt burgemeester Stichtse Vecht

FLEVOLAND
De Flevolandse gedeputeerde Marc Witteman is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht in Utrecht. De PvdA'er volgt daar Liesbeth Spies op. Witteman werd unaniem voorgedragen door de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat hij in de loop van januari wordt geïnstalleerd als burgemeester.

De 53-jarige Marc Witteman is sinds september 2010 gedeputeerde in Flevoland. Daar hield hij zich onder meer bezig met het natuurproject Oostvaarderswold. Dat project mislukte. Ook zette hij zich met succes in om een superprovincie tussen Noord-Holland, Utrecht en Flevoland te voorkomen.

Voordat hij naar Flevoland kwam was hij onder meer wethouder in Leiden en Hillegom en waarnemend-burgemeester in Warmond. Witteman wilde dinsdagavond nog niet reageren.reacties (11)

 • flevolander

   

  Ja dat weet ik ook dat de gemeenteraad voordraagt, maar ik heb de hele materie 12e provincie gevolgd en weet ook wat er op de achtergrond heeft gespeeld.

  reageer
 • Jan

   

  Laat het nou de gemeenteraad van Stichtse Vecht zelf zijn die bepaalt wie ze voordragen als burgemeester en niet minister Plasterk

  reageer
 • KC

   

  Hij niet, maar zijn voorgangster die ook moest aftreden. Dus wat jij zegt klopt niet. Ik werkte toen bij de provincie en heb dit aardig kunnen volgen.

  reageer
 • bergerac

   

  Ik vraag me nog steeds af hoe hoog de verliezen waren van het project Oostvaarderswold. De heer Witteman heeft daar ongelofelijke flaters begaan en dan blijven zitten op je stoel? Ik vind het niet erg dat hij weg gaat.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. Dat had ik ook aangegeven op Marc zijn Facebook bericht. Dit is een verlies voor Flevoland, maar toch gefeliciteerd met het burgemeesterschap.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  zijn er überhaupt voorstanders dan? hoe kan het dan een goede zet zijn? beetje complotsyndroom ? en als er wel voorstanders zijn .... wat ga je dan zeggen als een voorstander vertrekt? "het is Plasterk niet gelukt de voorstanders binnen te houden"

  reageer
 • Barbara

   

  Burgemeesters? Ik vind nog steeds dat ze gekozen zouden moeten worden i.p.v het vriendschapsvriendelijke sollicitatie traject te doorlopen..

  reageer
 • Hans Keuper

   

  De heer Witteman verkiest vermoedelijk de vlucht naar voren. Immers, na de Statenverkiezingen van maart 2015 zal er geen ruimte meer zijn voor de PvdA in het provinciaal bestuur. Goed gezien van Witteman! ;-)

  reageer
 • flevolander

   

  Een goede zet van minister PLasterk om Witteman te laten verdwijnen van het politieke provinciale toneel van Flevoland, want zo heeft hij wederom een tegenstander van de SUPERprovincie uitgeschakeld.

  reageer
 • Early Times

   

  Dus binnenkort alweer een beëdiging voor deze man. Dit wordt dan de derde keer voor de meest beëdigde man. Enkele jaren geleden is deze man zeer negatief in het nieuws geweest.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  — Leen Verbeek (@cdkflevoland) December 9, 2014 Bovenstaande regel tref ik aan onder de foto van PvdA-Gedeputeerde Witteman bij het artikel over zijn vertrek naar de gemeente Stichtse Vecht. Publiceert Omroep Flevoland wellicht persberichtjes van Commissaris des Konings Verbeek? Vreemd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert