Definitieve breuk tussen 50PLUS en secretaris afdeling

FLEVOLAND
50PLUS-secretaris in Flevoland Johan de Leeuw is door het hoofdbestuur geschorst. Dat meldt de landelijke voorzitter van de partij. Ook is per direct het lidmaatschap van De Leeuw opgezegd.

Eerder had de secretaris zich negatief uitgelaten over de ouderenpartij en besloot hij zijn lidmaatschap per 31 december te beëindigen. Het hoofdbestuur vindt dat De Leeuw 50PLUS heeft geschaad met deze uitlatingen. Daarom is zijn lidmaatschap per direct opgezegd en is hij geschorst. Dat betekent dat hij onder meer geen stemrecht meer heeft tijdens de ledenvergadering aanstaande zaterdag. Hier hoopte De Leeuw juist steun te krijgen van de achterban.

Johan de Leeuw laat woensdagmiddag weten nog niet op de hoogte te zijn van deze beslissing.

reacties (6)

 • Opa in dop

   

  Zo, ik begrijp uit betrouwbare bron dat het leed geleden is. De ledenvergadering is geweest en het blok is gevormd. Nummer 1-4 zijn duidelijk. Boshuijzen maakt geen deel meer uit van de 'happy four'. De bron geeft aan dat de Leeuw zich niet mocht verdedigen. Hoor en wederhoor bestaat dus niet binnen 50Plus. Ik ben gelukkig bij een andere club. Wel zo lekker met de kerstdagen,

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een partij heeft toch het recht om ongeleide projectielen eruit te zetten? Dat ze daar bij de PvdA niets van terecht brengen wil niet zeggen dat het normaal is!

  reageer
 • Johan

   

  Dit lijken wel communistische taferelen, kritiek op de partijleiding wordt niet getolereerd.... Alles op alles wordt gezet om een uitslag te krijgen die de partijtop wenst...

  reageer
 • Ingewijde

   

  Tjonge, dat landelijk bestuur gaat wel ver om de waarheid te verbergen. Weet het provinciaal bestuur hier van? Of zijn die nu door landelijk geschoffeerd zoals ook het plaatsen van Boshuijzen op plaats 3. Stelt de Leeuw zich te weer tegen chantage en clientalisme schorsen ze de brenger van slecht nieuws en belonen ze de chanteur. Werkelijk de omgekeerde wereld.

  reageer
 • Kiezer

   

  Er zijn al meer personen 'geelimineerd' dan alleen deze meneer. Heb de indruk dat degenen die de 'top' op de Flevolandse lijst niet welgevallig zijn kost wat kost uitgeschakeld worden. En wie zit daarachter? Je zou denken dat het iemand is die bang is voor zijn of haar positie op de lijst.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kiezer

   

  Het spel wordt hard gespeeld! Maar het zal toch niet bij deze ene persoon blijven hoop ik.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert