Nuon gestart met onderzoek windmolenlichten

ZEEWOLDE • Wo 10 december 2014 | 20:34 • Woensdag 10 december 2014 | 20:34
Nuon is deze week gestart met het onderzoek naar alternatieven voor de knipperende lampjes op het Prinses Alexia Windpark in Zeewolde. Woensdag vond de eerste nulmeting vanuit de lucht plaats. Zo wordt in kaart gebracht hoe de situatie nu is. De knipperende lampjes zijn op de windmolens geplaatst om het vliegverkeer te waarschuwen voor het windmolenpark.

Volgende week begint een proef met minder lampjes. Daarna volgen proeven met lampjes die continu branden en lampjes die minder fel branden. Zowel omwonenden als piloten wordt gevraagd hoe zij de verschillende varianten ervaren.

Voor Nuon is het onderzoek belangrijk omdat het energiebedrijf zoveel mogelijk draagvlak voor zijn windmolenparken wil hebben. Mensen vanuit Bunschoten-Spakenburg hebben geklaagd over de verlichting en daarom wordt nu gekeken naar alternatieven. De bevindingen worden ook toegepast bij toekomstige windmolenparken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel