Met participatiewet mensen aan werk helpen

DRONTEN • Wo 10 december 2014 | 20:58 • Woensdag 10 december 2014 | 20:58
Als je gezond en goed opgeleid bent valt het soms al niet mee om werk te vinden. Voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt is dat nog moeilijker. Vanaf 1 januari zijn de gemeenten verplicht deze mensen te helpen. De gemeente Dronten is daar al mee begonnen en denkt dat er goede resultaten behaald kunnen worden.

Werkgevers
De gemeente begeleidt werkzoekenden door opleidingen en coaching aan te bieden. Vervolgens is het aan de werkgevers om deze mensen ook aan te nemen. De gemeente Dronten heeft inmiddels afspraken met 30 bedrijven hierover. Om het risico voor de werkgever te minimaliseren biedt de gemeente hen financiële steun wanneer dat nodig is.

Kansen
Volgens een van de aangesloten bedrijven in Dronten biedt het voor beide partijen voordelen. Volgens de directeur is het prettig om iemand een kans te geven. Tegelijkertijd is het fijn dat een werknemer eerst drie maanden op proef is. Dat biedt de kans om een overwogen keuze te maken voor een nieuw personeelslid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel