Met participatiewet mensen aan werk helpen

DRONTEN
Als je gezond en goed opgeleid bent valt het soms al niet mee om werk te vinden. Voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt is dat nog moeilijker. Vanaf 1 januari zijn de gemeenten verplicht deze mensen te helpen. De gemeente Dronten is daar al mee begonnen en denkt dat er goede resultaten behaald kunnen worden.

Werkgevers
De gemeente begeleidt werkzoekenden door opleidingen en coaching aan te bieden. Vervolgens is het aan de werkgevers om deze mensen ook aan te nemen. De gemeente Dronten heeft inmiddels afspraken met 30 bedrijven hierover. Om het risico voor de werkgever te minimaliseren biedt de gemeente hen financiële steun wanneer dat nodig is.

Kansen
Volgens een van de aangesloten bedrijven in Dronten biedt het voor beide partijen voordelen. Volgens de directeur is het prettig om iemand een kans te geven. Tegelijkertijd is het fijn dat een werknemer eerst drie maanden op proef is. Dat biedt de kans om een overwogen keuze te maken voor een nieuw personeelslid.

reacties (6)

 • flevo

   

  je mag drie maanden op proef komen werken dus met behoud van je armoede uitkering om te zien of het de werkgever bevalt , na drie maanden is het werk gedaan en wordt je weer aan de kant gezet want er is geen werk meer voor je ,zo gaat het dan in het vervolg

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je de sociale werkvoorziening wilt laten bestaan moet je er meteen even bij aangeven waar het geld dat daar voor nodig is weggehaald moet worden, want het budget is namelijk ontzettend eindig. Zomaar iets roepen is te makkelijk. Trouwens, over hoeveel geld gaat dat?

  reageer
 • Flevoburger

   

  er zijn hier maar 2 partijen die er beter van worden: 1. de politiek / overheid, die bespaart op de uitkeringskosten van deze mensen en 2. de ondernemers die heel goedkoop personeel krijgen. Meer mensen aan het werk krijg je alleen maar door meer banen en niet door a. de pensioenleeftijd te verhogen, b goedkope arbeidskrachten uit het buitenland aan te trekken en c, mensen die "beperkingen" hebben uit hun ondersteuning te halen en goedkoop aan te bieden aan de ondernemers.

  reageer
 • Drontense

   

  Mooi idee maar of het zal werken ! Er zijn bijna geen banen . En het is heel dubbel de één wordt door deze regeling geholpen en de ander zit al lang te solliciteren naar een baan en dat lukt niet.De sociale werkvoorziening moet er gewoon blijven. Als je niet geschikt bent moet je naar een dagbesteding en laat die ook nog bezuinigen vanwege al die nieuwe regels.Dus kom met een betere oplossing.

  reageer
 • henk

   

  beter lezen vanaf 1 januari. zal aat je persoonlijk bij de Mac afzetten en je word ook weer thuis gebracht.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • maaike

   

  wat LEUK, een bericht met kreten als PRETTIG, VOORDELEN en FIJN. Hier is vast een enthousiaste stagiair(e) bezig geweest! Helaas is de realiteit anders. vanuit Dronten is het vrijwel onmogelijk om werk te vinden als je geen eigen vervoer hebt, of wegens studie /opleiding niet 24/7 oproepbaar bent. Wel eens geprobeerd om als Dronter student bij McDonald's in Kampen te solliciteren? Je wordt afgeschreven wegens het OV-probleem.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert